Young female client with debit card talking with bank teller at bank branch counter

Ingyenes kártyacserét hirdetett a magyar gigabank: év végéig lehet igényelni, ez benne a pláne

2023. szeptember 13. 13:31

Az MBH Bank folyamatosan keresi a módját, hogy termékeit és szolgáltatásait minél szélesebb kör számára hozzáférhetővé és vonzóvá tegye. Ezért 2023 augusztusában – a magyar pénzügyi piacon elsőként – bevezette a Mastercard vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített bankkártyát - közölte a pénzintézet. Bizonyos kártyatípusok esetén az érintettek 2023. december 31-ig díjmentesen kérhetik meglévő kártyájuk cseréjét Touch Card megoldással ellátott kártyára.

A KSH legfrissebb adatai szerint több mint 82.000 látássérült személy él Magyarországon, a Touch Card azonban nem csak az ő életüket teheti könnyebbé, hanem az idős emberekét is. A bankkártyák kialakítása az elmúlt években a lapos felületű kártyák irányába fejlődött a dombornyomás helyett. Míg ez a modern irányvonal biztonságosabbá teszi a kártyahasználatot a számlatulajdonosok és a bankok számára, megnehezíti a súlyosan látássérült embereknek a hitel-, betéti- vagy prepaid kártyáik megkülönböztetését. Ezért az MBH Bank a pénzügyi szolgáltatók közül hazánkban elsőként bevezette a Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített bankkártyákat.

A Touch Card betéti- és hitelkártyák oldalán bevágások segítik a kártyák megkülönböztetését, és annak felismerését, hogyan kell azokat a kártyaolvasóba helyezni. Az egyes kártyatípusok különböző bevágásokkal rendelkeznek, így érintéssel könnyen azonosíthatók. A hitelkártyán négyzet alakú, a betéti kártyán félkör, a prepaid kártyán pedig háromszög alakú a bevágás.

A különleges bankkártyák bevezetése kapcsán Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Touch Card bevezetésével egyrészt a vak és a gyengénlátó ügyfeleknek, illetve az idősebb korosztálynak szeretnénk nagyobb biztonságérzetet, inkluzivitást és függetlenséget biztosítani. Másrészt minden bankkártyahasználó életét könnyebbé teszi ez a megoldás azzal, hogy segítségével egyszerűen meg lehet különböztetni egymástól az egyes bankkártyatípusokat.”

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója elmondta: "A Mastercard számára az inkluzivitás mindig az egyik legfontosabb szempont, amikor termékeink, szolgáltatásaink fejlesztéséről van szó. Különösen igaz ez ma, amikor a fizetési kártyák a dombornyomott nevek és számok nélküli, modern, sima felületű formatervezéssel kerülnek forgalomba, akaratlanul is nehézséget okozva azoknak, akiknek a kártyájuk azonosítása és megkülönböztetése egyébként is problémát okoz. Magyarországon több tízezer vak és gyengénlátó embertársunk szeretne teljes életet élni és óriási felelősségünk van abban, hogy ezt megtehessék.”

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lakossági ügyfelek december 31-ig bármely MBH Bank fiókban díjmentesen igényelhetik meglévő Mastercard Standard betéti vagy GO! Hitelkártyájuk cseréjét. Ez az akadálymentes kártya minden típusú terminálon és ATM-en működik világszerte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm