Group of friends sitting around log fire in yurt warming feet, during glamping trip.

Nem elég a rezsinövelés: nincs elég kandalló, kályha a magyar üzletekben

2022. július 15. 17:41

Az utóbbi napok történései miatt hazánkban megugrott a kereslet a kandallók, vegyes tüzelésű kazánok, kályhák, sparheltek iránt és eddig soha nem látott érdeklődés alakult ki a piacon.

A warnex.hu, Magyarország legnagyobb kandalló és sparhelt forgalmazója az elmúlt három napban legalább 10x-es forgalmat tapasztalt mind a webshop látogatók, mind az eladások tekintetében. A bemutatótermükben is, ahol 150 féle kandalló és sparhelt van kiállítva, sorban állnak az emberek, hogy megvásárolhassák a termékeket.

A legtöbb telefonáló és érdeklődő is a gáz- és villanyfűtés kiváltására keres alternatívát, ami ebben a szezonban sosem látott keresletet generál.

A Warnex-Global Magyarország raktáraiban nyáron is körülbelül 5000 kandalló és sparhelt található készleten, viszont a megnövekedett igények kiszolgálása miatt ez a készlet előreláthatóan maximum két hétig tud kitartani

- mondta el Baranyai Zoltán a cég marketing managere. Erre a rohamra sok más cég sem volt felkészülve, hiszen a kandallókat általában ősztől kezdik venni az emberek és a beszerzés ütemezése is fél évvel megelőzi a szezont, így a nyári szezonban mindenhol kevesebb a készlet. Ezek a termékek valószínűleg hamarosan kifogynak a raktárakból és az őszi beszerzéskor érkező kandallók, sparheltek sem biztos, hogy sokáig tartanak majd, az árak is elszállhatnak, tekintve az extrém szinten megnövekedett keresletet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A piaci árak is gyorsan változnak, hiszen a magas infláció és a készlethiány is tovább hajtja már most felfelé az árakat. Jelen pillanatban a még raktáron lévő készlet körülbelül pár hétig tudja kiszolgálni a vásárlókat, utána az őszi beszállítás után lesz csak elérhető a kandallók, kazánok, sparheltek nagy része.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem