19 °C Budapest
Group of friends sitting around log fire in yurt warming feet, during glamping trip.

Nem elég a rezsinövelés: nincs elég kandalló, kályha a magyar üzletekben

2022. július 15. 17:41

Az utóbbi napok történései miatt hazánkban megugrott a kereslet a kandallók, vegyes tüzelésű kazánok, kályhák, sparheltek iránt és eddig soha nem látott érdeklődés alakult ki a piacon.

A warnex.hu, Magyarország legnagyobb kandalló és sparhelt forgalmazója az elmúlt három napban legalább 10x-es forgalmat tapasztalt mind a webshop látogatók, mind az eladások tekintetében. A bemutatótermükben is, ahol 150 féle kandalló és sparhelt van kiállítva, sorban állnak az emberek, hogy megvásárolhassák a termékeket.

A legtöbb telefonáló és érdeklődő is a gáz- és villanyfűtés kiváltására keres alternatívát, ami ebben a szezonban sosem látott keresletet generál.

A Warnex-Global Magyarország raktáraiban nyáron is körülbelül 5000 kandalló és sparhelt található készleten, viszont a megnövekedett igények kiszolgálása miatt ez a készlet előreláthatóan maximum két hétig tud kitartani

- mondta el Baranyai Zoltán a cég marketing managere. Erre a rohamra sok más cég sem volt felkészülve, hiszen a kandallókat általában ősztől kezdik venni az emberek és a beszerzés ütemezése is fél évvel megelőzi a szezont, így a nyári szezonban mindenhol kevesebb a készlet. Ezek a termékek valószínűleg hamarosan kifogynak a raktárakból és az őszi beszerzéskor érkező kandallók, sparheltek sem biztos, hogy sokáig tartanak majd, az árak is elszállhatnak, tekintve az extrém szinten megnövekedett keresletet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A piaci árak is gyorsan változnak, hiszen a magas infláció és a készlethiány is tovább hajtja már most felfelé az árakat. Jelen pillanatban a még raktáron lévő készlet körülbelül pár hétig tudja kiszolgálni a vásárlókat, utána az őszi beszállítás után lesz csak elérhető a kandallók, kazánok, sparheltek nagy része.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?