11 °C Budapest
the old bicycle in Budapest

Tovább tombol a vásárlási láz vidéken: ezt keresik most sokan az áruházakban, szaküzletekben

2022. május 10. 08:14

A megugró kereslet a kerékpárok árán már a járvány első évében, 2020-ban is meglátszott, akkor 9-12 százalékos áremelkedés volt tapasztalható. A helyzet azóta csak rosszabb lett. A HelloVidék vidéki kerékpár-szerelőkkel és kereskedőkkel beszélgetett a helyzetről: mindenki alkatrészhiányról, rendelési nehézségekről beszél.

Lassan ott tartunk, mint a szocializmus idején, kerékpárok terén hiánygazdaságról beszélhetünk – a vidéki szaküzletekben most évekre előre adják le a rendeléseket.

Egyrészt a megnövekedett igények, másrészt a Covid-19 okozta gazdasági, szállítmányozási és alkatrészellátási problémák miatt jelentős hiányok keletkeztek. Nem tudunk annyi kerékpárt rendelni, amennyire szükség lenne. Sőt, évekre előre le kell adnunk a rendeléseket, hogy utolérjük magunkat. (...) Nincs az, ami régebben volt, hogy millióféle új bicikliből tudunk választani, és ha elfogy, utána tudunk rendelni. Abból kell gazdálkodni, ami épp van! Ha valaki megtalálja, ami az elképzeléseihez közel áll, azt azonnal meg kell vennie, mert lehet, hogy holnap már nem kapja meg

– nyilatkozta a HelloVidéknek Földes Imre, aki 1995-ben nyitotta az első kerékpár-szaküzletét, azóta Szombathelyen és Körmenden is van egy-egy boltja, ahol új kerékpárok és alkatrészek értékesítésével, valamint javítással is foglalkoznak.

Az ország más vidékén dolgozó kerékpár-szerelők és értékesítők is megerősítették a HelloVidéknek, Egertől Szegedig hasonló problémákkal küzdenek, nincs elég új kerékpár a piacon, és az alkatrészekkel is hasonló a helyzet. Ahogy elmondták, másfél-két éve jelentkeztek a gondok, az ukrán-orosz háborúval nem változott a helyzet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes cikk arról, hogy meddig tarthat még a bicikliválság, és hogy mennyit drágultak a kerékpárok a járvány óta a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem