5 °C Budapest

Felejtsd el a mobiltöltőt! Jön a kábel nélküli élet

Pénzcentrum
2012. május 9. 11:17

Újabb lendületet kaphatnak azok a fejlesztések, amelyek lehetővé teszik, hogy vezeték nélkül töltsük fel mobiltelefonunk, laptopunk akkumulátorát.

Múlt héten mutatta be a Samsung legújabb csúcstelefonját. A koreai gyártó nem titkoltan a legújabb iPhone riválisának szánja a Galxy S III nevű készüléket, amelynek egyik különlegessége, hogy energiaellátását egy 2100mAh kapacitású, vezeték nélkül is tölthető akkumulátor biztosítja.

A Samsung Galaxy S III lehet az egyik úttörő


Bár a hírek szerint a készülék normál töltővel érkezik, azaz vevőknek a vezeték nélküli töltéshez az asztali dokkolót külön meg kell vásárolniuk, a technológia komoly lehetőségeket rejt magában. A Samsung ezért kedden bejelentette, hogy egy nemzetközi szabvány kifejlesztésének céljából együttműködik más nagy IT-cégekkel (többek között a Qualcommal és az SK Telecommal), és létrehozták az Alliance for Wireless Power (Szövetség a Vezeték Nélküli Energiáért) nevű csoportot.

Az új technológia lényege, hogy több eszközt - telefonokat, laptopot, táblagépet- is tölthetünk egyszerre, vezeték nélkül, úgy, hogy mindössze egy központi töltőegység sugározza az energiát a készülékeknek. Az új technológia segítségével elfelejthetjük a kábelek folytonos keresgélését, azzal sem lesz gond, ha otthon felejtjük a töltőnket, ráadásul a rendszer továbbfejlesztett változata az autóban is használható lesz.


A hírek szerint a rendszer hatótávolsága akár egy egész szobára kiterjed (egyedül a fémbútorok jelenthetnek neki akadályt), de akár kávézókban, csomópontokban, tömegközlekedési eszközökön is elhelyezhetnek vezeték nélküli töltőket.

Korábban más vállalatok is próbálkoztak hasonló technológiák elterjesztésével, azonban a fejlesztések eddig nem jártak jelentősebb nemzetközi eredménnyel.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10