3 °C Budapest

Felejtsd el a mobiltöltőt! Jön a kábel nélküli élet

Pénzcentrum
2012. május 9. 11:17

Újabb lendületet kaphatnak azok a fejlesztések, amelyek lehetővé teszik, hogy vezeték nélkül töltsük fel mobiltelefonunk, laptopunk akkumulátorát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Múlt héten mutatta be a Samsung legújabb csúcstelefonját. A koreai gyártó nem titkoltan a legújabb iPhone riválisának szánja a Galxy S III nevű készüléket, amelynek egyik különlegessége, hogy energiaellátását egy 2100mAh kapacitású, vezeték nélkül is tölthető akkumulátor biztosítja.

A Samsung Galaxy S III lehet az egyik úttörő


Bár a hírek szerint a készülék normál töltővel érkezik, azaz vevőknek a vezeték nélküli töltéshez az asztali dokkolót külön meg kell vásárolniuk, a technológia komoly lehetőségeket rejt magában. A Samsung ezért kedden bejelentette, hogy egy nemzetközi szabvány kifejlesztésének céljából együttműködik más nagy IT-cégekkel (többek között a Qualcommal és az SK Telecommal), és létrehozták az Alliance for Wireless Power (Szövetség a Vezeték Nélküli Energiáért) nevű csoportot.

Az új technológia lényege, hogy több eszközt - telefonokat, laptopot, táblagépet- is tölthetünk egyszerre, vezeték nélkül, úgy, hogy mindössze egy központi töltőegység sugározza az energiát a készülékeknek. Az új technológia segítségével elfelejthetjük a kábelek folytonos keresgélését, azzal sem lesz gond, ha otthon felejtjük a töltőnket, ráadásul a rendszer továbbfejlesztett változata az autóban is használható lesz.


A hírek szerint a rendszer hatótávolsága akár egy egész szobára kiterjed (egyedül a fémbútorok jelenthetnek neki akadályt), de akár kávézókban, csomópontokban, tömegközlekedési eszközökön is elhelyezhetnek vezeték nélküli töltőket.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Korábban más vállalatok is próbálkoztak hasonló technológiák elterjesztésével, azonban a fejlesztések eddig nem jártak jelentősebb nemzetközi eredménnyel.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?