18 °C Budapest

Megbüntették a TV2-t! Stadler, Tasnádi és Zalatnay verte ki a biztosítékot az ORTT-nél

MTI
2010. január 16. 14:02

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jelentése szerint "a TV2 68 alkalommal sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény egyik rendelkezését", ezért összességében több mint 35 millió forint bírságot róttak ki a csatornára.

A Hal a tortán című műsor tavaly október 12-16. közötti adásaiban börtönviselt celebek szerepeltek. Tasnádi Péter, Stadler József, Zalatnay Sarolta és Nagy Éva több évet töltöttek börtönben vagy fegyházban, de Pápai Jocinak is volt dolga a hatóságokkal.

A csatorna a műsort a II. kategóriába sorolta, vagyis "12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott" minősítést kapott. Az ORTT álláspontja szerint azonban a műsort magasabb korhatári kategóriába kellett volna sorolni.

Forrás: tv2.hu

Az ORTT szerint a TV2 a műsor besorolásával és sugárzási időpontjával 5 alkalommal sértette meg az ide vonatkozó jogszabályt, ezért a műsorszolgáltatóra több mint 28,7 millió forint kötbért rótt ki.

A testület azt is megállapította, hogy a Hal a tortán ezen részeinek műsorelőzeteseivel a csatorna 68 alkalommal sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény egyik rendelkezését. Emiatt újabb, több mint 6,7 millió forintos kötbért vetettek ki.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?