-2 °C Budapest

Kábító! Bankkártyával fizetnek a fűért: legális!

2009. november 16. 18:02

A tengerentúlon sokan elégedetten csaptak a térdükre, amikor meghallották, hogy rövidesen kártyával is lehet majd fizetni a marihuánáért, a lelkesedés azonban hamar alábbhagyott, amikor kiderült, hogy csak az orvosok által felírt, egészségügyileg indokolt forgalomra vonatkozik az újítás.

A Commerce Online és a RedFin Network által közösen kidolgozott prepaid (előre fizetett) bankkártya tesztelése már folyamatban van, heteken belül megtörténik az éles üzemmódra váltás. A kártyakibocsátó nevével fémjelzett plasztikkal a receptre felírt marihuánát válthatják ki a betegek.


Forrás: Cardtrak

A személyes azonosításra is alkalmas kártya a páciens számlavezető bankjában és interneten keresztül is feltölthető. A tranzakciók alapján jól nyomon követhetővé válik, hogy ki, mikor, hol és mekkora "adaghoz" jutott, így elkerülhetőbbé válnak a visszaélések.

Az egészségügyi célú marihuána vásárlás 14 amerikai állam (Alaszka, Colorado, Hawaii, Kalifornia, Maine, Maryland, Michigan, Montana, Nevada, Új-Mexikó, Oregon, Rhode Island, Vermont és Washington) gyógyszertáraiban a törvényes feltételek teljesülése esetén megengedett.

Becslések szerint csak Kaliforniában 300-400 ezerre tehető a receptre füvezők száma.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem