Kábító! Bankkártyával fizetnek a fűért: legális!

2009. november 16. 18:02

A tengerentúlon sokan elégedetten csaptak a térdükre, amikor meghallották, hogy rövidesen kártyával is lehet majd fizetni a marihuánáért, a lelkesedés azonban hamar alábbhagyott, amikor kiderült, hogy csak az orvosok által felírt, egészségügyileg indokolt forgalomra vonatkozik az újítás.

A Commerce Online és a RedFin Network által közösen kidolgozott prepaid (előre fizetett) bankkártya tesztelése már folyamatban van, heteken belül megtörténik az éles üzemmódra váltás. A kártyakibocsátó nevével fémjelzett plasztikkal a receptre felírt marihuánát válthatják ki a betegek.


Forrás: Cardtrak

A személyes azonosításra is alkalmas kártya a páciens számlavezető bankjában és interneten keresztül is feltölthető. A tranzakciók alapján jól nyomon követhetővé válik, hogy ki, mikor, hol és mekkora "adaghoz" jutott, így elkerülhetőbbé válnak a visszaélések.

Az egészségügyi célú marihuána vásárlás 14 amerikai állam (Alaszka, Colorado, Hawaii, Kalifornia, Maine, Maryland, Michigan, Montana, Nevada, Új-Mexikó, Oregon, Rhode Island, Vermont és Washington) gyógyszertáraiban a törvényes feltételek teljesülése esetén megengedett.

Becslések szerint csak Kaliforniában 300-400 ezerre tehető a receptre füvezők száma.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?