14 °C Budapest

Fuldoklás a csekktengerben... - Nem éri meg máshogy fizetni?

Pénzcentrum
2006. január 23. 06:10

A legtöbbek számára minden hónapban eljönnek azok a jeles napok, amikor sárga csekkek tömkelegével árasztják el a közszolgáltatók a postaládát. Bizonyára sokan elgondolkodtak már azon, nem lehetne-e a szükséges rosszat (a számlafizetést) kényelmesebben megoldani... Persze, hogy lehetne, a kérdés, hogy megéri-e nekünk! A következőkben a beszedési megbízás, mint komfortos megoldás lehetőségeit járjuk körül és megnézzük, meg tudnak-e győzni a szolgáltatók az áttérésről...egyáltalán meg akarnak győzni?

A csoportos beszedési megbízás tulajdonképpen annyit jelent, hogy a szolgáltató leemelheti bankszámlánkról az esedékes tartozásunkat, így nekünk nem kell a postai sorbanállással bajlódnunk. Természetesen a technikai vívmányoknak köszönhetően számos, biztonságot fokozó lehetőség áll rendelkezésünkre a tranzakció követéséhez, így például kérhetünk SMS-értesítést, illetve beállíthatunk egy maximálisan engedélyezett összeget, aminél többet nem emelhet le a szolgáltató. (Az OTP-nél a beszedés kontroll segítségével azt is megtehetjük, hogy üzenetet kérünk arról, hogy a szolgáltató kezdeményezte a tranzakciót, majd egy válaszüzenettel jóváhagyhatjuk azt az összeg ismeretében.)

Az igazán lényeges azonban az, hogy mi késztet minket az áttérésre, amikor a bankok rendszerint tranzakciónként 50 Ft-os díjat számolnak fel. (Mondhatnánk persze, hogy a kényelem megér ennyit, a legtöbben azonban úgy gondolkodnak, hogy a postai csekk befizetése „ingyen van” és ha nem muszáj, nem költenek többet, mint amit feltétlen szükséges.) Akadnak ugyan számlacsomagok, melyekben ingyenesek a csoportos beszedési megbízási tranzakciók, ezek havidíjai azonban egyértelműen magasabbak az alapcsomagoknál...

Nincs más hátra, a szolgáltatóknak kell rávennie minket az áttérésre, ami mindenkinek előnyös lehet (nem késünk a befizetéssel...). A UPC ügyfélszolgálatán jelezték, ők partnerek a döntésben, mely a számok nyelvén annyit jelent, hogy 1,000 Ft jóváírást adnak minden áttérő ügyfélnek, azaz az egyik számlánkból ennyit elengednek.

A szép sor itt gyakorlatilag véget is ért, az éppen töprengők ugyanis lecsúsztak az Elmű és a Fővárosi Gázművek közös nyereményjátékáról, mellyel szentpétervári utat lehetett nyerni, más ösztönzés pedig egyelőre nincs.

Összességében tehát elmondható, hogy akinek megér tranzakciónként 50 Ft-ot a kényelem, az váltson, a többiek viszont várjanak a csábítóbb ösztönzésre...hátha lesz.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm