Embertelen COVID-vesztegzár ért véget: itt brutálisan sok ideig tartott minden zárva

Embertelen COVID-vesztegzár ért véget: itt brutálisan sok ideig tartott minden zárva

MTI
2021. október 21. 10:29

Véget ért 262 nap után a világon elrendelt eddigi leghosszabb karantén az ausztráliai Melbourne-ben és környékén csütörtökön; miközben az új koronavírusos esetek száma rekordközeli, a kocsmák, éttermek és kávézók újra kinyithatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Melbourne-ben és vonzáskörzetében augusztus elején rendeltek el korlátozásokat, immár hatodik alkalommal, a koronavírus delta variánsának megfékezésére. Az ausztrál kormány azt tette meg a nyitás feltételéül, hogy a 16 évesnél idősebbek legalább 70 százalékának meg kell kapnia a védőoltás mindkét adagját.

Az új rendelkezések értelmében a kocsmák és kávézók benti tereiben maximum húsz beoltott ember tartózkodhat, kint pedig legfeljebb ötven vendég lehet. A fodrászatokban egyszerre öten lehetnek. A maszkviselés továbbra is kötelező bent és a szabad levegőn egyaránt. 

A 262 nap a Melbourne-ben elrendelt hat zárlat teljes időtartama.

Korábban az argentin Buenos Aires tartotta ezt a rekordot, ahol 232 napig voltak érvényben korlátozások. Mindeközben a napi új fertőzöttek száma csütörtökön 2232 volt, ami a második legmagasabb adat Ausztrália területén. Az országban a járvány kezdete óta mintegy 152 ezer ember kapta el a vírust, és 1590-en haltak bele a fertőzésbe. Új-Dél-Walesben, ahol a legnagyobb város, Sydney található, csütörtökön harmadik napja emelkedett az esetszám. A szerdai 283-ról 372-re. Queenslandben pedig két hét után jelentették ismét az első fertőzöttet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?