32 °C Budapest
Újabb részletek a 10 milliós, kamatmentes gyorskölcsönről: itt van Varga Mihály bejelentése

Újabb részletek a 10 milliós, kamatmentes gyorskölcsönről: itt van Varga Mihály bejelentése

2021. február 6. 10:59

A gazdaság-újraindítási akcióterv keretében a kis- és középvállalkozások újraindulását 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány. A program részleteiről Varga Mihály beszélt szombaton.

Újabb részleteket árult el Varga Mihály a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönről. A pénzügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóban többek között elárulta, hogy a hitel törlesztését csak három év múlva kell elkezdeni; a felvett összeget a vállalkozások bérekre, járulékokra, rezsire, működési költségre és készletfinanszírozásra is használhatják. Íme a bejelentés:

Varga Mihály beszélt arról is, hogy a hitelprogram keretösszegét 100 milliárd forintban határozták meg, a gyorskölcsön lebonyolítója pedig a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) lesz. Varga szerint a program célja az, hogy a gazdaság újraindításához és a munkahelyek teremtéséhez a magyar kkv-k is minél nagyobb arányban hozzá tudjanak járulni.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?