15 °C Budapest
Ennyiért adták el a Szigetet Gerendaiék: nem semmi összeget kaszáltak

Ennyiért adták el a Szigetet Gerendaiék: nem semmi összeget kaszáltak

2019. július 26. 09:01

Hatalmas összeget fizetett egy befektetési alap 2017-ben a Sziget fesztivál 70 százalékáért Gerendai Károlyéknak. A maradékot abban az esetben vásárolja meg a Providence alap, ha a fesztivál további hét évre engedélyt kap a fővárosi önkormányzattól - erről egyelőre nem tárgyalnak Budapesttel.

Akkori árfolyamon 15,2 milliárd forintért (49 millió és 65 170 euróért) vette meg a Sziget 70 százalékát a Providence nevű amerikai befektetési alap Gerendai Károlyéktól - írta a G7.hu. A gazdasági portál szerint ez azt jelenti, hogy a két évvel ezelőtti üzet idején a teljes Sziget Zrt.-t 70 millió euróra, mai árfolyamon 22,4 milliárd forintra értékelték a befektetők.

A Sziget fesztivál szervezői és tulajdonosai több interjúban azt mondták, hogy a végösszeg üzleti titok, a vételár úgy derült ki, hogy a Sziget Zrt.-t technikailag bírtokló luxemburgi cég, a LMF Luxco sárl. 2017-es beszámolójában leírták, hogy mennyit fizettek.

Az LMF Luxco beszámolójában az is szerepel, hogy a Sziget maradék 30 százalékának megvásárlási feltétele, hogy a fesztivál hét egymást követő évre működési engedélyt szerezzel a fővárosi önkormányzattól. A korábban a fővárossal megkötött ötéves szerződéses periódus felénél járnak, és a folytatásról most nem tárgyalnak Budapesttel - nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője a G7-nek.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?