3 °C Budapest

Idén a céges partik sem csillognak!

Pénzcentrum
2009. december 4. 09:32

Bajnai Gordon döntése értelmében a minisztériumok, háttérintézmények és állami tulajdonú cégek nem rendezhetnek céges partikat, de még képeslapot sem küldhetnek partnereiknek idén. A magáncégeknél nem ilyen drámai a helyzet, de ott sem lesz idén fényűző karácsony - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormányfő döntése értelmében az állami intézmények nem vehetnek idén karácsonyi ajándékot munkatársaiknak és külső partnereiknek, de még partit sem szervezhetnek, karácsonyi üdvözlőlap helyett csak e-mailben köszönthetik partnereiket.

A hazai rendezvényszervező cégek is érzik már a válságot, bár a kisebb, 200 fő alatti rendezvények terén még befuthat karácsonyig néhány megrendelés. A Budapest Party Service Kft. tapasztalatai szerint idén a 600-800 főt meghaladó rendezvények száma harmadára csökkent, a teljes rendezvénypiac pedig 40 eshet vissza év végéig.

A cégek általában kevesebbet is szánnak rendezvényekre, olcsóbb helyszíneket keresnek, és a szervezett programok közül is szerényebben válogatnak.

A Deluxe Rendezvények Kft. vezetője szerint a nagy multinacionális vállalatok megrendelései már visszatértek a 2008 előtti szintre, de az erre költhető keretet 20-25 százalékkal megrövidítették. Dekorációra, alkalomra koreografált produkcióra, nagyszínpadi előadásokra alig költenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?