23 °C Budapest

Idén a céges partik sem csillognak!

Pénzcentrum
2009. december 4. 09:32

Bajnai Gordon döntése értelmében a minisztériumok, háttérintézmények és állami tulajdonú cégek nem rendezhetnek céges partikat, de még képeslapot sem küldhetnek partnereiknek idén. A magáncégeknél nem ilyen drámai a helyzet, de ott sem lesz idén fényűző karácsony - írja a Napi.

A kormányfő döntése értelmében az állami intézmények nem vehetnek idén karácsonyi ajándékot munkatársaiknak és külső partnereiknek, de még partit sem szervezhetnek, karácsonyi üdvözlőlap helyett csak e-mailben köszönthetik partnereiket.

A hazai rendezvényszervező cégek is érzik már a válságot, bár a kisebb, 200 fő alatti rendezvények terén még befuthat karácsonyig néhány megrendelés. A Budapest Party Service Kft. tapasztalatai szerint idén a 600-800 főt meghaladó rendezvények száma harmadára csökkent, a teljes rendezvénypiac pedig 40 eshet vissza év végéig.

A cégek általában kevesebbet is szánnak rendezvényekre, olcsóbb helyszíneket keresnek, és a szervezett programok közül is szerényebben válogatnak.

A Deluxe Rendezvények Kft. vezetője szerint a nagy multinacionális vállalatok megrendelései már visszatértek a 2008 előtti szintre, de az erre költhető keretet 20-25 százalékkal megrövidítették. Dekorációra, alkalomra koreografált produkcióra, nagyszínpadi előadásokra alig költenek.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?