Felszámolják az ország legpatinásabb kávézójának üzemeltetőjét

Pénzcentrum
2009. november 18. 09:02

Április óta másik vállalkozás üzemelteti a New York Palaceban található New York kávéházat, a korábbi üzemeltető felszámolás alatt áll - írja a Népszabadság.

Az olasz tulajdonban lévő New York Palace Ristorazione Kft. erősen elszámolhatta magát induláskor, ugyanis már a 2007-es mérlegében száz millió forintos mínuszban állt a mérleg szerinti eredménye, hiába ért el 414 millió forintos árbevételt.

A felszámolás okairól, vagyis hogy mitől került ilyen nehéz helyzetbe a vállalat, nem sokat lehet tudni, még a felszámolást végző Válságmenedzser Kft.-nél sem mondtak többet.

Tavaly ősszel már az APEH is indított eljárást a vállalkozás ellen. Az élet azonban nem állt meg a kávézóban: április óta a Cafe & Event Kft. üzemelteti.

Kiegészítés az új üzemeltető részéről: A 2009. áprilisában történt váltással egy tisztán magyar tulajdonú cég kezébe került a New York Kávéház üzemeltetése. Mintegy 30 százalékkal nőtt a vendégek száma, ez naponta 800-1000 látogatót jelent. Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt a szolgáltatások színvonala és a vendégek elégedettsége.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem