3 °C Budapest

Felszámolják az ország legpatinásabb kávézójának üzemeltetőjét

Pénzcentrum
2009. november 18. 09:02

Április óta másik vállalkozás üzemelteti a New York Palaceban található New York kávéházat, a korábbi üzemeltető felszámolás alatt áll - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az olasz tulajdonban lévő New York Palace Ristorazione Kft. erősen elszámolhatta magát induláskor, ugyanis már a 2007-es mérlegében száz millió forintos mínuszban állt a mérleg szerinti eredménye, hiába ért el 414 millió forintos árbevételt.

A felszámolás okairól, vagyis hogy mitől került ilyen nehéz helyzetbe a vállalat, nem sokat lehet tudni, még a felszámolást végző Válságmenedzser Kft.-nél sem mondtak többet.

Tavaly ősszel már az APEH is indított eljárást a vállalkozás ellen. Az élet azonban nem állt meg a kávézóban: április óta a Cafe & Event Kft. üzemelteti.

Kiegészítés az új üzemeltető részéről: A 2009. áprilisában történt váltással egy tisztán magyar tulajdonú cég kezébe került a New York Kávéház üzemeltetése. Mintegy 30 százalékkal nőtt a vendégek száma, ez naponta 800-1000 látogatót jelent. Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt a szolgáltatások színvonala és a vendégek elégedettsége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?