7 °C Budapest

Körbetartozik a fél ország: egyre nő a késlekedés ideje!

2009. augusztus 14. 09:17

A március elején tapasztalt 88 napos átlagos fizetési határidő az év közepére 50 százalékkal nőtt és 132 napra tolódott. És ez állítólag még korántsem a mélypont.

Semmi jóra nem számíthatnak a beszállítók az ágazatonként több tízezer számla alapján készített, a fizetési határidőkről és a késedelmekről szóló statisztikák alapján. A Direktinfo felmérése szerint a könnyűipari termékek kereskedelmében a legrosszabb a helyzet. A késedelmes napok száma március óta több, mint a duplájára nőtt: 44-ről 92-re, úgy, hogy a közösen meghatározott fizetési időt 35 napról 52-re tolták ki. Ennek ellenére az ágazatban a tényleges kifizetés csak a 144 napon történik meg átlagosan.

A haszongépjármű-kereskedelemben annak ellenére nőtt a fizetési késedelem 81 százalékkal 85 napra., hogy a fizetési határidő 26 napról 18 napra csökkentették. Az építőanyag kereskedelemben a legkisebb a visszaesés a fizetési morálban, hiszen itt mindössze 30 százalékkal nőtt a késedelmes fizetési napok száma. Ugyanakkor ez azt jelenti, hogy a valós kifizetési idő 121 napról 153 napra nőtt, miközben papíron alig 54 nap a hivatalosan elfogadott határidő.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem