Hová menj üzletelni a következő években?

Pénzcentrum
2009. május 27. 15:32

Az üzleti feltételek világszerte összességében romlani fognak a következő években - erre nem volt példa 1996 óta. Egyes országokban azonban mégis javulhat a helyzet.

Az Economist testvérvállalata, az Economist Intelligence Unit elkészítette az üzleti klíma előrejelzését a következő öt évre 2013-ig bezárólag. A 82 államot vizsgáló jelentés figyelembe vette az országok politikai és gazdasági környezetét, a pénzügyi helyzetét és az infrastruktúrát is. A vizsgálatban részt vevő országok felének a kilátásai a következő években romlani fognak. A legnagyobb mértékkel a fejlett országok mutatói estek vissza, mint amilyen az Egyesült Államok vagy Nagy-Britannia, de az első három helyezett, Szingapúr, Finnország és Németország mutatói is romlanak. Ám ezek az országok összességében még mindig jobb környezetet teremtenek, mint a feltörekvő gazdaságok.

De kik is ők? Nem meglepő módon a sort Kína vezeti, szorosan a nyomában pedig Szaúd-Arábia és India liheg. Javulni fognak a kilátások olyan kisebb gazdaságokban is, mint Irán, Kuba vagy Angola. Az oroszországi és brazíliai befektetők összességében ugyanolyan környezetre számíthatnak, mint egy évvel korábban.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?