Hová menj üzletelni a következő években?

Pénzcentrum
2009. május 27. 15:32

Az üzleti feltételek világszerte összességében romlani fognak a következő években - erre nem volt példa 1996 óta. Egyes országokban azonban mégis javulhat a helyzet.

Az Economist testvérvállalata, az Economist Intelligence Unit elkészítette az üzleti klíma előrejelzését a következő öt évre 2013-ig bezárólag. A 82 államot vizsgáló jelentés figyelembe vette az országok politikai és gazdasági környezetét, a pénzügyi helyzetét és az infrastruktúrát is. A vizsgálatban részt vevő országok felének a kilátásai a következő években romlani fognak. A legnagyobb mértékkel a fejlett országok mutatói estek vissza, mint amilyen az Egyesült Államok vagy Nagy-Britannia, de az első három helyezett, Szingapúr, Finnország és Németország mutatói is romlanak. Ám ezek az országok összességében még mindig jobb környezetet teremtenek, mint a feltörekvő gazdaságok.

De kik is ők? Nem meglepő módon a sort Kína vezeti, szorosan a nyomában pedig Szaúd-Arábia és India liheg. Javulni fognak a kilátások olyan kisebb gazdaságokban is, mint Irán, Kuba vagy Angola. Az oroszországi és brazíliai befektetők összességében ugyanolyan környezetre számíthatnak, mint egy évvel korábban.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?