10 °C Budapest

Hová menj üzletelni a következő években?

Pénzcentrum
2009. május 27. 15:32

Az üzleti feltételek világszerte összességében romlani fognak a következő években - erre nem volt példa 1996 óta. Egyes országokban azonban mégis javulhat a helyzet.

Az Economist testvérvállalata, az Economist Intelligence Unit elkészítette az üzleti klíma előrejelzését a következő öt évre 2013-ig bezárólag. A 82 államot vizsgáló jelentés figyelembe vette az országok politikai és gazdasági környezetét, a pénzügyi helyzetét és az infrastruktúrát is. A vizsgálatban részt vevő országok felének a kilátásai a következő években romlani fognak. A legnagyobb mértékkel a fejlett országok mutatói estek vissza, mint amilyen az Egyesült Államok vagy Nagy-Britannia, de az első három helyezett, Szingapúr, Finnország és Németország mutatói is romlanak. Ám ezek az országok összességében még mindig jobb környezetet teremtenek, mint a feltörekvő gazdaságok.

De kik is ők? Nem meglepő módon a sort Kína vezeti, szorosan a nyomában pedig Szaúd-Arábia és India liheg. Javulni fognak a kilátások olyan kisebb gazdaságokban is, mint Irán, Kuba vagy Angola. Az oroszországi és brazíliai befektetők összességében ugyanolyan környezetre számíthatnak, mint egy évvel korábban.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm