11 °C Budapest

Milliós adomány lett az 5 forintos Tesco-táskákból!

2009. február 16. 11:45

A Tesco Global Áruházak Zrt. a Társadalmi felelősségvállalási programja egyik elemeként indította el bevásárlótáskákhoz kötődő országos akcióját, melynek keretében az 5 forintért árusított bevásárlótáskákból származó többletbevételét, helyi szervezeteknek, intézményeknek adományozza.

A kezdeményezés következő állomására szerdán kerül sor Mátészalkán, ahol Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője adja át a Szatmári Kistérségi Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Bölcsődéje számára a mátészalkai Tesco áruházban befolyt összeget.

A Tesco számos környezetvédelmi lépésének egyikeként, számos áruházában bevezette, a bevásárló szatyrok 5 forintért történő árusítását. Ezekben, az üzletekben közel tizedére csökkent a szatyrok felhasználása, amely jelentős mennyiségű hulladéktól szabadítja meg környezetünket.

Annak érdekében, hogy a kezdeményezés mögött meghúzódó önzetlen szándékát jelezze az üzletlánc, a 2008 év során összegyűlt közel 20 millió forintot, valamennyi érintett településen, valamely helyi kezdeményezés javára ajánlja fel. A Mátészalkán összegyűjtött összeggel a Szatmári Kistérségi Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények Bölcsődéjét támogatják.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm