12 °C Budapest

Less be Jamie Oliver első budapesti éttermébe: exkluzív képek

2016. április 6. 05:51

Most májusban, egy hónapos zárt tesztüzemmel nyílik meg Jamie Oliver első magyarországi étterme. Belestünk a Jamie's Italian Budapestbe.

Májusban, a Zsidai gasztrocsoport égisze alatt nyílik meg Jamie Oliver első budapesti étterme, azaz a Jamie’s Italian Budapest.

Ez lesz az első éttermünk Magyarországon, és azt gondolom, nem is találhattunk volna tökéletesebb helyszínt számára, mint a budai Várnegyed

- nyilatkozta a beruházásról a "pucér szakács" becenévre is hallgató brit sztárséf.

A munkálatok már a végéhez közelednek a volt Hadik étteremben; mint ismert, Zsidaiék pályázaton nyerték el az 5+5 évre szóló bérleti jogot az I. kerületi önkormányzattól. A budavári kerületvezetés a néhai Cinknek arról beszélt, hogy ők adták a legjobb ajánlatot (a pályázaton három résztvevő indult), vállalva például azt, hogy az éttermet saját költségükön teljesen felújítják.

A ’70-es, ’80-as években épített, borzalmas homlokzatot elbontottuk, és helyére a Virág Csaba eredeti terveit idéző, de professzionális, XXI. századi fém-üveg homlokzati szerkezet került, amelynek legnagyobb részét egybe lehet majd nyitni a terasszal

- mondta el az új homlokzati megjelenés kapcsán a Pénzcentrumnak Zsidai Zoltán Roy.

Habár több nyilatkozatot is el lehetett csípni az egykori Hadik étterem homlokzati rekonstrukciójáról, a szebb napokat is látott egység belső átalakításáról azonban egyelőre nem sokat hallhattunk. A Pénzcentrum azonban a Portfolio Ingatlan Magazintól megszerezte a kivitelezés utolsó fázisában lévő olaszos étterem exkluzív látványterveit.

A fenti galériában is látható, 400 négyzetméteres étteremben egyszerre 100 fő foglalhat majd helyet, amennyiben pedig az időjárás is engedi, további 50 vendégnek jut majd szék a teraszon is. Ha pedig már a székeknél tartunk, nem árt megjegyezni, hogy a bútorok, illetve berendezési tárgyak java is egyedi, különleges darab, nagy részük Nagy-Britanniából érkezik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mindez persze nem lesz olcsó mulatság, Zsidaiék számításai szerint közelebb áll majd a végső cech a félmilliárdhoz, mint a 100 millióhoz. A Jamie-vel készült üzleti tervben ezzel együtt is mindössze 5 éves megtérüléssel kalkuláltak.

A hazai viszonylatban méregdrága dizájnbútorok, a bekerülési költség, na meg a megtérülési idő hallatán persze mindenkiben az a kérdés motoszkál: vajon mennyiért lehet majd megvacsorázni a budai Jamie’s-ben? Nos, az árakkal kapcsolatban Zsidai Zoltán Roy a következőket nyilatkozta a Portfolio Ingatlan Magazinnak:

Minden étel frissen, minőségi alapanyagokból készül, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb haszonkulccsal dolgozunk majd, mint a versenytársaink. Így is sikerült egyébként a minőségi olasz bisztrók árában maradni; a tészták például 2200-2800 forint között mozognak majd.

További érdekességeket az étteremről a Portfolio Ingatlan Magazin legfrissebb számában, illetve a Portfolión is megjelent Zsidai Zoltán Roy interjúban találsz.

Címlapkép: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm