2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Brutálisan sokat költöttek SZÉP-kártyáikról a magyarok


Rekordösszeget költöttek a hosszú hétvégéken kikapcsolódók a SZÉP-kártyáikról. A bankok összesítései szerint több milliárd forintot fizettek ki a kártyákkal október-novemberben.

Az október végi és november eleji két hosszú hétvége nyolc napja alatt mintegy kétmilliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok az OTP SZÉP-kártya több mint 33 ezer elfogadóhelyén - tájékoztatta az OTP Bank a Világgazdaságot.

Az MKB Bank által küldött adatokból is kiderült, hogy az őszi hosszú hétvégék komolyan megdobták a forgalmat. Az október 23-i ünnep négynapos hosszú hétvégéjén a bank SZÉP-kártyáinak birtokosai 178,4 millió forintot fizettek ki a szolgáltatási helyeken, ami csaknem 40 százalékkal múlja felül a tavalyi - akkor csak háromnapos - október 23-i költést.

A kibocsátók szerint a SZÉP-kártyák idén minden eddigi rekordot megdöntenek mind a feltöltések, mind a felhasználás tekintetében.

Az OTP Banknál 2018 első három negyedévében a feltöltések összege 23 százalékkal, a költéseké pedig 24 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit. A sikerben nagy szerepe volt idén is a nyári időszaknak, csak július és augusztus folyamán több mint 20 milliárd forintot költöttek az OTP SZÉP-kártya birtokosai. Idén 10 százalékkal, 234 ezerre nőtt az MKB SZÉP-kártyák birtokosainak száma, akik október végéig 23,3 millió tranzakciót bonyolítottak le.

Az MKB-s kártyákra 2018. október 31-ig csaknem 12,7 milliárd forint munkáltatói juttatás érkezett, ugyanezen időszak alatt 12,9 milliárd forint felhasználására került sor, éves szinten a növekedés a felhasználási oldalon 5,5 százalékos. Az, hogy meghaladja a költések mértéke a beérkezett juttatást, azaz a kártyabirtokosok az előző évek - még le nem járt - juttatásaiból maradt összegek terhére is vásárolnak, azt jelzi, hogy jövő májusban kevesebb lesz a lejáró összeg.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS