Budapest, Hungary - April 3, 2019: Signaller and passengers on a railway platform of Keleti train station in Budapest framed by platform poles.

A magyar vasútvonal is érintett a cseh tragédiában: hirtelen változásokat élesítenek a menetrenden

2024. június 6. 11:03

Csütörtök estig változásokra kell számítani a Prága felől érkező, illetve az arra tartó nemzetközi vonatoknál a Csehországban történt, több halálos áldozatot követelő balesettel összefüggésben - közölte Facebook-oldalán a Mávinform.          

Azt írták, hogy a Metropolitan, Hungária és Metropol EuroCity vonatok a szokásostól eltérő vonatösszeállításban - esetenként étkezőkocsi nélkül - a külföldi szakaszon rövidebb útvonalon közlekedhetnek.Hozzátették: a részletes forgalmi rend kidolgozás alatt van, a Csehországba tartó, illetve onnan érkező utasoknak a cseh vasút folyamatosan frissülő tudósítását javasolják (mavinform.hu/cd).

A Brno felől érkező, Szobról 9:38-kor Budapestre továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 271) csak Pozsonytól közlekedik. A  közszolgálati cseh hírtelevízió jelentése szerint négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat. A magyar vasúttársaság részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozói számára - olvasható a Mávinform oldalán. 

Hazánkban is az elmúlt hetekben zajlott le egy halálos hajóbaleset Verőcénél- ahogy arról lapunk is részletesen beszámolt. Az áldozatokat megtalálták, de a felelősségrevonás ügye még folyamatban van. Az ügy kapcsán még Zacher Gábor is megszólalt, ahogy arról szintén írtunk egy korábbi cikkünkben. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 15. hétfő
Henrik, Roland
29. hét
Július 15.
Bíróságok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem