23 °C Budapest
Tel Aviv central business districts building boom, view of the skyline.

Figyelmeztetést adott ki a kormány a magyar nyaralóknak: ha te is ide utazol, erről mindenképp tudj

2024. április 15. 15:40

Az Izrael és Irán közötti feszültségek növekedése jelentős hatást gyakorolhat a Közel-Kelet utazási és idegenforgalmi szektorára, több ország, köztük Kanada és az Egyesült Államok is utazási figyelmeztetéseket adott ki, ami turizmus visszaesést eredményezheti, de a magyar kormány is közzétette legfontosabb tanácsait ma.

Az Izrael és Irán közötti növekvő feszültségek jelentős befolyással bírnak a Közel-Kelet utazási és idegenforgalmi ágazatára. E válság hatására számos ország, többek között Kanada, Franciaország, India, az Egyesült Államok, Hollandia, Németország és Ausztria is utazási figyelmeztetést adott ki, melyek arra figyelmeztetik az embereket, hogy kerüljék el a régióba, különösen Izraelbe és Iránba történő utazást.

Az amerikai Külügyminisztérium tanácsa szerint az amerikai állampolgároknak Izrael nagyobb városaiban kell maradniuk az iráni támadások kockázata miatt. A helyzet fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is, mivel több légitársaság átirányította járatait az iráni légteret elkerülendő.

A légi közlekedés területén jelentős változások történtek: az Air India módosította menetrendjét, egyes járatokat Tel-Avivba ideiglenesen fel is függesztettek. A nagy közel-keleti légitársaságok, mint az Emirates, a Qatar Airways és az Etihad kezdeti fennakadások után újraindították járataikat. Azonban továbbra is fontos az éberség és a friss információk nyomon követése - írja a travelandtourworld.com.

Tüntetések

"Az izraeli és a megszállt palesztin területeken zajló események fokozott feszültséghez vezettek a régióban, és Törökország-szerte tüntetések folynak" - figyelmeztet a brit külügyminisztérium. "Nagy tüntetésekről számoltak be a konfliktushoz kapcsolódó diplomáciai képviseleteken kívül a nagyvárosokban, különösen az ankarai és isztambuli izraeli diplomáciai képviseleteken."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A brit külügyminisztérium azt tanácsolja az embereknek, hogy kerüljék el a tüntetéseket, és hagyják el a területet, ha azok kialakulnak, mert egyesek erőszakossá válhatnak, hozzátéve, hogy a rendőrség könnygázt és vízágyút használt a tüntetések feloszlatására.

Általános irányelvei azt tanácsolják, hogy a szíriai határtól számított 10 kilométeres körzeten belül ne utazzanak, és Sirnak városába vagy Hakkari tartományba, kivéve ha nagyon fontos. Hozzáteszik, hogy a terroristák "nagy valószínűséggel megpróbálnak támadásokat végrehajtani Törökországban". A legtöbb támadás az ország délkeleti részén, Ankarában és Isztambulban történt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem