Happy asian family jumping together on the beach in holiday. Silhouette of the family holding hands enjoying the sunset on the beach.Happy family travel and vacations concept.

Kis trükk, nagy pénz: súlyos összeget spórolhatsz a nyaraláson, ha így foglalsz szállást

2023. április 5. 19:04

A pandémia óta a rövid távú lakáskiadás  egyre népszerűbb: a családok szűk szállodai szobák helyett szeretnek inkább tágas apartmanokban, lakásokban megszállni. Ezeket általában erre specializálódott platformokon lehet kibérelni, ám nagyon nem minden mikor, tesszük mindezt, és hogy mennyire vagyunk rugalmasak, hiszen rengeteget tudunk spórolni egy kis odafigyeléssel.

A pandémia óta a rövid távú lakáskiadó platformok egyre népszerűbbek: a családok szűk szállodai szobák helyett szeretnek inkább tágas apartmanokban, lakásokban megszállni. Ezeket általában rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást segítő platformokon lehet kibérelni, ám nagyon nem minden mikor, tesszük mindezt, és hogy mennyire vagyunk rugalmasak, hiszen rengeteget tudunk spórolni egy kis odafigyeléssel.

Amióta csak megjelentek a piacon a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást segítő platformok, folyamatosan az érdeklődés középpontjában állnak.  Az az utazó, aki apartmant keres, elsősorban nagyobb alapterületű helyiségre vágyik, mint egy szállodai szoba, ezen kívül konyhára, mosógépre: így ez egy egészen más szegmenst jelent, mint a szállodák vendégei. Arról nem is beszélve, hogy a pandémia is segítette ezt a folyamatot, többen választják az apartmanokat: az Airbnb szerint 2022-ben az oldal 60 százalékos növekedést tapasztalt a családi utazások terén a 2019 előtti időszakhoz képest, és ezeknek az üdüléseknek több mint a fele két és hat éjszaka között volt.

Egy erre a célra kialakított lakás több lehetőséget biztosít: a platformon rövid távra kiadott ingatlanok egynegyede három vagy több hálószobával rendelkezik, és közel 90 százalékuk konyhával is felszerelt.  A cég szerint 2022-ben Párizs volt a legnépszerűbb választás a családok körében, majd London, Melbourne, New York City és Róma következett.

  • Legkönnyebben úgy juthatunk hozzá a legolcsóbb árhoz, ha ha kereséskor az "Új" kategóriát nézzük, amely az elmúlt 10 hétben az oldalra felvett, gyakran vonzó induló árú házakat tartalmazza.
  • De aki elég bátor, az alkudozhat is a kiadóval, ha lehetősége van privát üzenetet küldeni neki. Igaz, ezt nem ajánlják, mivel kiszolgáltatottá válik mindkét fél.
  • Meglepően sok Airbnb-házigazda kínál valamilyen kedvezményt hosszabb tartózkodás esetén: egyhetes és egyhónapos kedvezményeket állítanak be. A havi kedvezmény néha 50%-osak is lehetnek, vagy még magasabbak. Ez persze extrém eset, de a heteset, a 8 napost érdemes lecsekkolni.
  • Akár 30 dollárnyi kedvezményt is kaphatunk azért, ha ismerőseinket ajánljuk a platformra.
  • A keresőeszközökbe számtalan szűrő van beépítve, így pontosan megadhatjuk, hogy mennyit vagyunk hajlandó fizetni az utazásért. Ugyanakkor azt is megadhatjuk, hogy teljes lakást keresünk-e, vagy hajlandóak vagy egy vendéglátó családnál megszállni. Ez utóbbival rengeteg pénzt spórolhatunk: egy szoba kivételével minden mást megosztunk a vendéglátó családoddal. Rémálomnak hangzik, de valójában nem az, sőt lehet, hogy életre szóló barátokat szerzünk, és sokat tanulunk tőlük.
  • Légy rugalmas az időpontok tekintetében: ez az egyik legjobb eszköz, amivel pénzt takaríthatsz meg. A merev utazási dátumokkal rendelkezők szinte mindig veszítenek.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm