Ezek voltak 2019-ben a magyarok kedvenc fürdői: mutatjuk a teljes listát

2019. szeptember 6. 17:32

Ezen a nyáron már ötödik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2019-ben is három kategóriában kerestek győztest. Az idei győztesek: egy nagy visszatérő, egy építészeti különlegesség és egy nagyváros legkisebb fürdője. 

Az Év Fürdője a magyarországi fürdők legnagyobb megmérettetése. A közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában - Az Év Fürdője, Az Év Regionális Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője - közel 200 fürdő versenyzett. 

Az Év Fürdője: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

A harkányi fürdő a 80-as évekig az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt. A 90-es évektől kezdve némileg lemaradt a versenytársaitól, és csak az utóbbi néhány évben zárkózott fel újra a legnépszerűbb fürdőhelyek közé. Itt található az ország talán legsokoldalúbban alkalmazható gyógyvize, amely mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is. A gyógyulást pedig a város mikroklímája, a napsütéses órák magas számának köszönhető melegebb időjárás is elősegíti. 

A 13,5 hektáros ősfás parkban található strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellness részleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő. 

TOP15 fürdő az éves rangsorban:

1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

2. Hungarospa Hajdúszoboszló

3. Zalakarosi Fürdő

4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

5. Gyulai Várfürdő

6. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

7. Demjéni Termál Völgy

8. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő (Mezőkövesd)

9. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő (Egerszalók)

10. Miskolctapolca Barlangfürdő

11. Napfényfürdő Aquapolis (Szeged)

12. Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház 

13. Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő

14. Bükfürdő Thermal & Spa

15. Egri Termálfürdő

Az Év Regionális Fürdője: Hagymatikum Makó 

Az egyedi hangulatú Hagymatikum fürdő Makovecz Imre tervei alapján épült 2012-ben és magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit. A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap. A fürdőben a 15 medence és a 4 csúszda mellett 9 szauna is található, köztük olyan specialitások, mint a gyógynövényes szauna.

TOP15 regionális fürdő az éves rangsorban:

1. Hagymatikum (Makó)

2. Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő (Kiskunmajsa)

3. Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

4. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

5. Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

6. Brigetio Gyógyfürdő Komárom

7. Velence Resort & Spa

8. Lipóti Termál- és Élményfürdő

9. Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

10. Thermal Spa Tamási

11. Hajdúnánási Gyógyfürdő

12. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő (Tiszakécske)

13. Igali Gyógyfürdő 

14. Thermal Spa Siklós 

15. Hertelendi Termálfürdő (Magyarhertelend)

A Helyiek Kedvenc Fürdője: Miskolctapolcai Strandfürdő 

Miskolc három fürdője közül a legkisebb a Miskolctapolcai Strandfürdő, amely nem tévesztendő össze a közelében található világhírű Barlangfürdővel. A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellness részlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda és lábtenisz pályáinak köszönheti. 

TOP15 kedvenc helyi fürdő az éves rangsorban:

1. Miskolctapolcai Strand

2. Nagyszénási Parkfürdő

3. Nagykátai Gyógyfürdő és Strand

4. Lepence Spa (Visegrád)

5. Kerekdombi Termálfürdő (Tiszakécske)

6. Százhalombatta, Sporthalom Kft. Városi Strand

7. Orfű Aquapark

8. Borbála Fürdő (Algyő)

9. Termálfürdő Leányfalu

10. Mesteri Termálfürdő

11. Tápiószentmártoni Strand- és Termálfürdő

12. Csisztafürdő (Buzsák)

13. Albertirsai Strandfürdő 

14. Csurgó Városi Uszoda

15. Hajdúdorogi Strandfürdő

Idén nagy volt a küzdelem az első helyekért.

A versenyben összesen 153 ezer szavazat érkezett. A Miskolctapolcai Strandfürdő korábbi harmadik illetve második helyezései után tudta megszerezni a győzelmet. A Hagymatikum és a harkányi fürdő győzelme azonban a korábbi eredmények tükrében némi meglepetést okozott, mivel bár eddig is az első 10 között szerepeltek, legjobb eredményük egyaránt a tavalyi hatodik hely volt.

A korábbi szavazások során a győztes minden kategóriában magabiztosan nyert, idén azonban mind Az Év Fürdője, mind Az Év Regionális Fürdője kategóriában az utolsó napig kiélezett volt a verseny, a második helyezettek - a korábbi kétszeres győztes Hungarospa Hajdúszoboszló és a kiskunmajsai Jonathermál - kevés szavazattal maradtak le a győzelemről.

Jelentős fejlesztések indulnak a győztes fürdőkben

Harkányban tovább folytatódnak a beruházások, a beltéri medencék megújulnak és élményelemekkel egészülnek ki, a későbbiekben pedig egy kültéri gyermekvilág is épül majd. A Hagymatikumban hamarosan családi és élményzóna, három beltéri csúszda és egy kültéri medence épül koktélbárral. Tervezés alatt áll egy szálloda is, amely szintén a fürdő területén fog felépülni.

A miskolctapolcai strand pedig egy 12 milliárd forintos beruházás keretében nagy fedett élményfürdővel bővül, így a későbbiekben biztosan nem ebben a kategóriában versenyez majd

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm