0 °C Budapest

Luxussport: százezreket tapsolnak el rá a leggazdagabb magyarok

2019. április 27. 07:02

Magyarország állítólag wakeboard nagyhatalomnak számít Európában, szinte nincs olyan pontja az országnak, ahol egy kőhajításnyira (nagy hajítás), ne lenne egy olyan tó, ahol drótkötélpálya várja ennek az egyre népszerűbb extrém sportnak a szerelmeseit. De mint minden hobbinak, ennek is ára van, méghozzá borsos.

A wakeboard az az extrém sport, amelyet a szörfözés ihletett: gyakorlatilag a vízisí továbbfejlődött változata, Európában és Magyarországon a kábelpályás változata a népszerűbb.

A lényege, mint oly sok deszkás sportnak, hogy minél többféle mozdulatot tudjunk végrehajtani deszkával a lábunkon, persze kezdőknek még a deszkán maradás is igazi kihívást jelent. Hihetetlen tömeget vonz a wakeboard, rövid múltja ellenére világszerte több millióan űzik - olvasható a Sportáglexikon oldalán. 

Magyarország igazi wakeboard nagyhatalomnak számít, az ország szinte minden pontján űzhető a sportág: 10 kábeles és 4 vízisí pálya van hazánkban - legalábbis a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség oldalán olvashat információk szerint.

Persze, mint minden sportágra, erre is költeni kell, borsos áron élvezhetjük a suhanást, arról nem is beszélve, hogy ha nincs megfelelő ruhánk és eszközünk (a deszka nagyjából 200 ezer forint, a szükséges ruhát legolcsóbban 16 ezerért szerezheted be), akkor ezek bérlése is komoly összeget tesz ki. És akkor még szó sem esett a pályabérlésről, ami legkevesebb 3500 forint egy órára, de a bérletért akár 170 ezer forintot is elkérhetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Összeszedtük, hol, mennyiért tudsz pályát illetve felszerelést bérelni, ha szívesen belekóstolnál az egyik legnépszerűbb extrém sportba.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?