17 °C Budapest

Toplistán a világ legjobb 50 étterme: Te voltál már valamelyikben?

Pénzcentrum
2014. május 2. 13:04

Újabb toplista készült a világ legjobb éttermeiről. Az összesítés szerint 2014-ben a koppenhágai Noma bizonyult a legjobbnak. Magyar étterem nem került be a legjobbak közé, hazánkhoz legközelebb a lista 16. helyén szereplő bécsi Steirereck található.

Ezúttal a világszerte 900 szakértőt tömörítő The Diners Club rukkolt elő szokásos toplistájával. Az összesítés szerint 2014-ben a René Redzepi nevével fémjelzett koppenhágai Noma bizonyult a legjobbnak. A Noma - 2010, 2011 és 2012 után - most negyedszerre nyerte el az elismerést. A képzeletbeli dobogó második fokára a tavalyi győztes, a katalán El Celler de Can Roca állhatott fel, harmadik pedig az olasz Osteria Francescana lett.

Negyedik a New York-i Eleven Madison Park, míg a korábbi háromszoros győztes, Heston Blumenthal - igaz, most nem a Fat Duck, hanem a londoni Dinner By Heston Blumenthal - az ötödik helyen végzett. A legjobb női séf a brazil Helena Rizzo, a Sao Pauloi Mani vezetője lett, életműdíjat az angol Fergus Henderson kapott. Magyar étterem nem került be a legjobbak közé, hazánkhoz legközelebb a lista 16. helyén szereplő bécsi Steirereck található.

A legjobb magyar éttermek

Számos összesítés készül a legjobb hazai éttermekről is; legutóbb például a világhírű étterem- és szállodakalauz összesítéséről írt a Pénzcentrum.hu. A már évek óta Michelin-csillaggal büszkélkedő Costes, és Onyx, illetve a friss díjazott Borkonyha mellett ugyanis számos magyar éttermet értékeltek idén is a "Vörös Könyvben". Idén például a Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock Bisztró, a Vár: a Speiz Étterem és az Arcade bisztró Bib Gourmand minősítését törölte a kalauz. Mint ismert, a Bib Gourmand szimbólumot 1997-ben vezették be a Michelin-ellenőrök. Ez a Michelin-csillag előtti legmagasabb szint.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum vélemény
Fontos kiemelni, hogy a különböző toplisták szubjektív véleményt tükröznek. Többnyire egy este hangulatát adják csupán vissza, és magukban hordozhatják egy-egy ember pillanatnyi botlásait is. Ráadásul azt se felejtsük el, mielőtt véleményünknek hangot adnánk, ízlések és pofonok.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?