22 °C Budapest

Súlyos baleset: későn vették észre a fekete autót

2010. június 22. 16:02

Az éjszakai órákban akár 47%-kal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy fekete színű autó balesetet szenved, mint egy fehér színű jármű. Egy ausztrál egyetemi hallgatókból álló csoport 20 év baleseti statisztikáit böngészte át, mielőtt levonták a szomorú következtetést.

A fekete színt a szürke, az ezüst, a piros és a kék szín követi, a tanulmány szerint az ilyen árnyalattal rendelkező autók jobban beleolvadnak a környezetükbe és emiatt nagyobb valószínűséggel keverednek baleseti szituációba.

Ilyen szempontból a legbiztonságosabbnak a fehér, az arany és a sárga színű autók bizonyultak. A tanulmány készítői valószínűség-számításokat végeztek és megállapították, hogy a balesetek kiváltói okai között kimutatható az autók színe is.

Forrás: Daily Mail

A hallgatók 850 ezer baleset rendőrségi jelentését vizsgálták szín és napszak szerint is. Megállapították, hogy a fekete autók a nappali órákban 12%-kal, az éjszakai órákban pedig akár 47%-kal nagyobb eséllyel keverednek balesetbe, mint a fehér járművek.

Egyes szakértők kifogásolták az eredményeket, véleményük szerint a balesetek kiváltó okai között sokkal többet nyomhat a latba a nem helyesen megválasztott sebesség, a kedvezőtlen időjárási körülmények és a vezetői rutin. A következtetés szerint csak be kellene tiltani a fekete autókat és máris csökkenne a balesetek száma, ami viszont nem feltétlenül így van.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?