Elektromos autókat fejleszt a Nissan és a GE

2010. június 21. 15:02

A Nissan és a GE közös kutatási program keretében olyan új technológiai fejlesztéseken dolgozik, amelyekkel valósággá válhat az autók intelligens újratöltése.


Az intelligens töltés segítségével szabályozható lenne az elektromos autók áramfelvétele, így a járművek a különböző időszakok és hozzá tartozó árszabások figyelembevételével a legkedvezőbb feltételek mellett töltődhetnének fel energiával. A két cég együttműködése a hálózati csatlakozóról feltölthető autók forradalmát szeretné elősegíteni. A Nissan teljesen elektromos hajtású, károsanyag-kibocsátásmentes járműve, a LEAF a tervek szerint még az idén forgalomba kerül Japánban, az Egyesült Államokban és Európában.

 


A GE és a Nissan három évig tartó együttműködésének fő célja lesz az elektromos járműveknek a háztartási és középületi villamos hálózatokhoz való integrálhatóságának vizsgálata, valamint az elektromos járművek töltési dinamikájának és a tágabb értelemben vett villamos hálózat összefüggéseinek kutatása.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A munka legnagyobb része a GE New York állambéli niskayunai globális kutatóközpontjában zajlik majd, ahol az elektromos járműközlekedéssel kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények és az intelligens hálózati technológia megkönnyíti az együttműködést. A Nissan elsősorban a Michigan államban található észak-amerikai Nissan Műszaki Központban végzi a munkát, melyhez a Japánban működő Nissan Csúcstechnológiai Központ nyújt támogatást.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?