Elektromos autókat fejleszt a Nissan és a GE

2010. június 21. 15:02

A Nissan és a GE közös kutatási program keretében olyan új technológiai fejlesztéseken dolgozik, amelyekkel valósággá válhat az autók intelligens újratöltése.


Az intelligens töltés segítségével szabályozható lenne az elektromos autók áramfelvétele, így a járművek a különböző időszakok és hozzá tartozó árszabások figyelembevételével a legkedvezőbb feltételek mellett töltődhetnének fel energiával. A két cég együttműködése a hálózati csatlakozóról feltölthető autók forradalmát szeretné elősegíteni. A Nissan teljesen elektromos hajtású, károsanyag-kibocsátásmentes járműve, a LEAF a tervek szerint még az idén forgalomba kerül Japánban, az Egyesült Államokban és Európában.

 


A GE és a Nissan három évig tartó együttműködésének fő célja lesz az elektromos járműveknek a háztartási és középületi villamos hálózatokhoz való integrálhatóságának vizsgálata, valamint az elektromos járművek töltési dinamikájának és a tágabb értelemben vett villamos hálózat összefüggéseinek kutatása.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A munka legnagyobb része a GE New York állambéli niskayunai globális kutatóközpontjában zajlik majd, ahol az elektromos járműközlekedéssel kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények és az intelligens hálózati technológia megkönnyíti az együttműködést. A Nissan elsősorban a Michigan államban található észak-amerikai Nissan Műszaki Központban végzi a munkát, melyhez a Japánban működő Nissan Csúcstechnológiai Központ nyújt támogatást.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?