2 °C Budapest

Fordulat! Ilyen környezetben mégsem lehetetlen felpörögni?

2009. július 15. 05:55

Csütörtökön a Budai Vár középkori környezetében láthatunk ízelítőt a legmodernebb csúcstechnikából. A harsonaszóhoz szokott történelmi közegben magas fordulatszámon felbőgnek a motorok és megkezdődik a gumiégetés a Vár körüli utcákon kialakított pályán. Az eseményre kilátogatók testközelből élhetik át a Forma-1-es bemutatót, ráadásul Besenyei Péter légi mutatványait is megcsodálhatják.

A Magyar Nagydíj immár több mint két évtizede mágnesként vonzza az autósportokért rajongó turistákat, ezért a futam turisztikai szempontból is országos jelentőségű esemény. A magyar közönség a külföldi látogatókkal kiegészülve együtt tekintheti meg a Lyoness Hungaroring Fest programjait, melyek közül kiemelkedik a Red Bull Street Parade (utcai parádé).

Palik a volánnál - csajok a nézőtéren: száguldozás a Budai Várban

"Köszönet a Lyoness Hungaroring Fest szervezőinek és a Budavári Önkormányzatnak, hogy lehetővé tették ennek az remélhetőleg rendszeressé váló eseménynek a létrejöttét. Ennek köszönhetően a rajongók közelebb kerülhetnek a Forma-1 világához, testközelből érezhetik a lóerőket, a motorhangot és érezhetik az égett gumi szagát. Az esemény sikere borítékolható, ezt igazoljam, hogy a májusi Szegeden rendezett Red Bull Street Parade 130 ezer néző előtt zajlott, a nemzetközi televízió közvetítésnek köszönhetően azonban 50 ország 93 millió nézője követhette nyomon az eseményeket." - mondta Keszég Attila, a Red Bull Hungária ügyvezető igazgatója.

Vettel a szegedieknek már megmutatta, hogy hogyan kell vezetni egy Forma-1-es autót a városban

A hétközi pályabejárás után az autók beállításait a helyi útviszonyokhoz igazítják, bár a fanyalgók szerint ilyen környezetben lehetetlen rendesen felpörögni, a szervezők szerint ezek az autók akár a 200 kilométer per órás sebességet is elérhetik az I. kerület utcáin.

A Budai Vár látképe

A hazánkba látogató sportbarát turisták a szabadedzés, az időmérő és a futam után a Hungaroring Fest-en egy helyen ismerkedhet meg Magyarországgal, hazánk kultúrájával, a Hungarikumokkal, nevezetességeinkkel, konyhánkkal. A program egy helyszínen mutat be mindent, ami minket, magyarokat jellemez.

Az eseményre kilátogatók egyszerre találkozhatnak a legmodernebb csúcstechnikával és a magyar hagyományokkal, miközben a színpadokon művészek szórakoztatják majd a közönséget. A rendezvény célja, hogy a hazánkba látogatók a verseny izgalmain túl egy különleges élménnyel térjenek haza, gazdagabbá és színesebbé téve a szabadságukat.

Besenyei Pétert és a Red Bull Air Race versenysorozatot mára a világ minden táján ismerik

A szervezők szerint az utcai parádé a Red Bull Air Race-hez hasonlóan egy önálló rendezvényből világsorozattá nőheti ki magát. A Forma-1 köré szervezett események a tapasztalatok szerint rövid időn belül nagy népszerűségre tesznek szert, ami a Street Parade esetében akár azt is jelentheti, hogy néhány év múlva más futamok rendezői is átveszik ezt a nálunk már várva várt rendezvényt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hagyományőrző udvarban több ezer adag étel készül majd az óriásbográcsban

Hazánk 2016-ig rendelkezik a Magyar Nagydíj rendezési jogával, a szervezők addig minden évben meg kívánják rendezni a Hungaroring Fest-et és a Red Bull utcai parádéját. Első alkalommal 2006-ban a Hősök tere, egy évvel később a Lánchíd adott otthont a rendezvénynek, tavaly Siófok, idén pedig már Szeged utcái alakultak versenypályává.

A 40 személyes Hintayo (szintén magyar találmány) csak akkor mozdul meg, ha a játékosok összahangolják a mozgásukat

A program várhatóan jó bemelegítés lesz a hétvégéi futamra, csütörtökön a veterán David Coulthard tudásának lehetünk szemtanúi, de Palik László is látványos száguldozásra készül. A rajt-cél a Dísz téren lesz, ahonnan a Palota út-Dózsa György tér-Attila út-Dózsa György tér-Palota út-Dísz tér útvonalon haladnak majd az autók. A várbeli utcákból kialakított közel 3 kilométer hosszú versenypálya rendkívül technikás, egymást váltják benne a hajtűkanyarok, az emelkedő-ejtő és visszafordító szakaszok.

A várudvaron ehhez hasonló veteránautócsodákat tekinthetnek meg az érdeklődők

A sorozatban ötödik Red Bull Street Parade-t követően sem maradnak Forma-1 hangulat nélkül a Hungaroring Festre kilátogatók, ugyanis a helyszínen felállított Red Bull Racing kerékcsere vetélkedő keretében vasárnapi Forma 1-es belépőjegyeket nyerhetnek a leggyorsabb csapat tagjai.

A május közepén tartott szegedi Red Bull Street Parade-hez hasonlóan a Danubius Rádió, mint az esemény médiapartnere, élőben számol be a rendezvényről.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem