Closeup of female in love texting with her boyfriend on the cell phone. Woman having a chat on mobile app with boyfriend.

Itt a legújabb netes gigatrend: a TikToknál, Instánál is gyorsabban terjed

2023. február 2. 17:05

A ChatGPT csak december óta használhatja a nagyközönség, de egyetlen röpke hónap alatt máris 57 millió felhasználót gyűjtött. A becslések szerint januárban már a 100 milliós határt is átléphette felhasználóinak száma - írta meg a CBS News nyomán az Infostart.

A TikToknak a százmilliós bázis eléréséhez kilenc hónapra volt szüksége, míg az Instagram két és fél év alatt verbuvált ugyanennyi felhasználót. A Google Translate esetében 6,5 esztendőre volt szükség ugyanehhez.

"Ez a leggyorsabb fogyasztói növekedés, amelyet 100 millió havi aktív felhasználó elérésére láttam a pályafutásom ezen területét érintő ideje alatt. Rendkívül gyors a felfutás során" - mondta Lloyd Walmsley, a UBS részvényelemzője a CBS MoneyWatchnak.

Tanulóktól kezdve szakemberekig mindenki lelkesen teszteli, mire képes a ChatGPT: a program megír egy esszét is, de stratégiai ötletelésben is felhasználható a segítsége. Aggodalmakat is kelt ugyanakkor megjelenése abból a szempontból, hogy vajon milyen területeken válthatja ki az emberi munkaerőt. "Kicsit ijesztő képességekkel rendelkezik. kérdés, ez milyen következményekkel járhat az alacsonyabb képzettségű dolgozók számára" - mondta Walmsley.

Ma napi 13 millió ember fordul a chatbothoz segítségért, kérdéses, hogy alakul ez a szám a következő hónapokban, amikor a hype alábbhagy.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ronthat népszerűségén, hogy a versenytársak, köztük a Google is dolgoznak hasonló technológiákon, ám ezekkel nem sietnek annyira, mivel a cég reputációját ronthatná egy olyan chatbot, mely gyakran téved.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?