Shopping woman

Kezdődik az őrület: ezekért a tech cuccokért mennek ölre a magyarok a Black Fridayen

2021. november 18. 21:30

November 19-én a reggeli órákban kezdődik (tavaly reggel hétkor indult) az eMAG és az Extreme Digital első közös Black Friday, amelynek keretében mintegy félmillió akciós termék lesz elérhető szigorúan csak egy nap erejéig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ügyfelek megkezdték a felkészülést a fekete péntekre, legtöbben laptopokat, monitorokat és háztartási gépeket mentenek a kedvenc termékeik közé, hogy minél gyorsabban megvásárolhassák ezeket. A vállalat már most a jövő májustól életbe lépő uniós árazási szabályoknak megfelelően bonyolítja a fekete pénteket.

Az eMAG és az Extreme Digital fúziója nyomán idén először rendez közös Black Fridayt november 19-én, amely teljes egészében az eMAG platformján zajlik majd. A rendeléshez szükséges regisztrációt érdemes előzetesen elvégezni, hogy ne a rendeléskor kelljen bepötyögni a szállítási adatokat, és emiatt csússzon le valaki egy akciós termékről.

Uniós direktívának megfelelő árak lesznek

Az idei Black Fridayen a vállalat a jövő májusban életbe lépő európai uniós előírásoknak megfelelően tünteti fel az árakat az akciós termékek mellett. Azaz: feltüntetik a termék gyártója által ajánlott árat (RRP) a fekete pénteki akciós ár mellett.

Ha pedig a fekete pénteki ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti - szintén az uniós direktíva feltételrendszeréhez illeszkedően.

Idén először külön jelölést (“Az idei év legolcsóbb eMAG.hu ára”) is alkalmaz a cég azoknál a termékeknél, amelyek 2021. január 1-je óta a november 19-i Black Fridayen rendelhetők a legalacsonyabb áron, vagyis egyéb, korábbi akciók keretében sem voltak olcsóbbak. Az átlátható jelölés célja, hogy ügyfelei a fekete pénteki kampány során is elégedetten vásárolhassanak.

Csak egy napon át tart az akció

Az első közös Black Fridayen mintegy 25 ezer darab háztartási kisgép és szépségápolási eszköz, több mint 11 ezer mosógép, 5 ezer laptop, 10 ezer mobiltelefon, és 20 ezer tévé/szórakoztatóelektronikai készülék lesz elérhető akciós áron. A műszaki cikkek mellett óriási készletek lesznek nagy kiszerelésben jó áron elvihető baba-mama termékekből és gyermekjátékokból (több mint 40 ezer darab), barkács és lakberendezési termékekből (több mint 20 ezer darab), de sportcikkekből és divattermékekből is (több mint 70 ezer darab).

Sokan kifejezetten bizonyos termékek akciós áron való megvásárlására készülnek, amit jól jelez, hogy az eMAG online áruházában két és félszer annyi terméket mentettek az utóbbi napokban a kedvenc termékek közé, mint egy átlagos napon. A legtöbben laptopokat, háztartási nagygépeket és monitorokat mentenek el erre a listára, hogy a Black Friday kezdetekor azonnal átláthassák, mennyivel lettek olcsóbbak az általuk keresett termékek.

Minden megyében lehet easyboxba kérni a rendelést

A normál méretű és tömegű termékekre vonatkozó fekete pénteki rendelések kiszállítását idén 10 napon belül vállalja ez eMAG, a háztartási nagygépek és más hasonló, speciális szállítást igénylő termékekét pedig 14 napon belül vállalja a cég a saját forgalmazású termékek esetében.

Az idei Black Fridayen feladott rendeléseket már országszerte közel 420 helyszínen, minden magyarországi megyében elérhető eMAG easybox csomagautomatába is lehet kérni. A cégcsoport várakozásai szerint az idei fekete pénteki rendelések mintegy 30 százalékát ilyen szállítási móddal kérik majd, hiszen az érintkezésmentes átvétel lehetősége egyre hangsúlyosabbá válik a pandémia fertőzésszámainak növekedése kapcsán is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 24. hétfő
Timót
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?