28 °C Budapest
Budapest, 2017. május 24.Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színmûvész, szinkronszínész, érdemes és kiváló mûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban résztvevõk olyan filmeket idéztek meg, melyek helyszínéül a rendezõk a Balatont választották. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Nincs béke Tahi Tóth László öröksége körül: egymással háborúznak az örökösök

2024. május 22. 09:44

Több mint százmilliót ér a kérdéses lakás, amit a színművész öccse szerint az özvegy halála előtt nekik ígért.

Már hat éve, hogy nincs köztünk Tahi Tóth László színművész, akit napra pontosan öt évvel később követett felesége, Kárászy Szilvia zongoraművész is. A Blikk most arról ír, hogy az örökösök most egy budai lakáson marakodnak, még mindig nem sikerült megegyezni.

A lakást az örökösök elmondása szerint a színsz vitte a házasságba, és nem véletlen, hogy senki sem mond le róla könnyen: a szakértő szerint százmilliós tételről lehet szó.

Azon a környéken a hasonló méretű lakások értéke száz-százhúsz millió forint között van. Ehhez jó pár tízmilliót ad hozzá az elhelyezkedése

- mondta a lapnak Balogh László, ingatlanpiaci szakértő.

Most kiderült, hogy a hagyatéki tárgyalásra még nem került pont, mind a színművész, mind pedig Kárászy Szilvia örökösei szeretnék megszerezni a lakást. Tahi Tóth László öccse szerint Kárászy Szilvia valaha megígérte, hogy a Tahi Tóth családé lesz a lakás, ám ez a végrendeletében már nincs benne.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amíg Szilvia élt, szóban többször is elmondta a családunk több tagjának, hogy mivel a budai lakást eredetileg László vitte a házasságba, ezért szeretné a mi családunkra hagyni. Ám amikor a végrendeletet írta, már súlyos beteg volt, a fájdalmaira erős fájdalomcsillapítókat szedett, és valószínűleg ennek köszönhetően fordulhatott elő, hogy a 2023 márciusában előkerült, kézzel írott végrendeletben a budai lakás helyrajzi száma helyett az egy címen lévő garázsét írta. Így – teljesen érthetetlen módon – a végrendeletből kimaradt a hagyaték legértékesebb ingatlana. Az a lakás, ami az egyetlen örökségünk lett volna

- mondta Tahi Tóth Gábor.

címlapkép: Zih Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm