Hihetetlen, hogy néz ki a magyar evőbajnok: simán körbe futja a Balatont, 3 kiló tészta az adagja

Hihetetlen, hogy néz ki a magyar evőbajnok: simán körbe futja a Balatont, 3 kiló tészta az adagja

2024. május 15. 16:05

A héten evőversenyen járt a CashTag, a helyszín sokaknak lehet ismerős a TikTok-ról. A versenyzőknek Tung 3 kilós pad thai tálját kellett időre benyomni, de ez csak egyvalakinek sikerült - aki első ránézésre nem tűnik hatalmas zabagépnek. Mint megtudtuk, már hivatalos szövetsége is van a hazai evőversenyzőknek, de az igazi, amerikai profikhoz képest még sehol nem tartunk. Kiderült, hogyan lehet felkészülni arra, hogy valaki irtózatos mennyiségű ételt benyomjon viszonylag rövid idő alatt.

Tele van a közösségi média különböző kihívásokkal, ahol a vendégek elképesztő mennyiségű kaját kell, hogy megegyenek, valamilyen díjért vagy ingyen ételért cserébe. Amerikában az evőversenyeknek már régóta nagy hagyománya, nagy kultúrája van, de Magyarország is kezd felzárkózni, 2023-ban megalakult a Magyar Evőversenyzők Szövetsége.

Elmentünk a szezon első evőversenyére, amit a HaMo ázsiai bisztróban tartottak, a tulajdonos, Nguyen Trong Tung sokaknak ismerős lehet a TikTok-ról, a helyen rendre kihívásokat tartanak, amelyeken brutális mennyiségű ételt kell elfogyasztani. Kérdésünkre Tung elárulta, a videói után rengetegen érkeztek, hogy megpróbálják teljesíteni a kihívásait, rendesen megdobta a forgalmat a TikTok, de a lényeg az szerinte, hogy mindenki jól érezze magát.

A hivatalos evőversenyen egy 3 kilós pad thait kellett bevágni, de ez nem mindenkinek sikerült, sőt - a fődíj egy utazás az Egyesült Államokba, ahol egy ottani versenyen is részt vehet a győztes.

A megmérettetésre nagy esélyesként érkezett Váradi Bence, aki egy közgazdasági elemzéseket készítő cégnél dolgozik, és egyáltalán nem úgy néz ki, ahogy egy evőversenyzőt elképzelünk.

Múlt héten körbefutottam a Balatont 22 óra 50 perc alatt, úgyhogy most van mit visszaszednem. Igyekszem a kalóriát úgy figyelni, hogy heti szinten, nagyjából hetente egyszer van egy nagyobb kirúgás, ami vagy csak azért, mert otthon olyasmit eszek, vagy pedig elmegyek valahova egy kihívásra, versenyre. Ezért igyekszem nagyon nagy mennyiséget, de alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztani, tehát nagyon sok zöldséget szoktam enni. Mentálisan készültem, mert ezt a pad thai-t már elfogyasztottam, eddig én vagyok az egyetlen, akinek ez sikerült. Ez egy nagyon kemény küzdelem volt. Tehát azt mondom, hogy hiába sikerült már, nem biztos, hogy megint meg fogom tudni enni

- mondta a versenyző.

Mint Bence kifejtette, Magyarországon szerinte nincsenek profik, miközben Amerikában nagy sikerrel fut a Major Eating League. Szerinte, ha innen a győztes ki is jut egy USA-beli evőversenyre, nem fog tudni jó eredményt elérni, mert az ottani profik brutális mennyiségeket képesek megenni.

Többfajta megoldás létezik. Az egyik az, amikor magát a technikát gyakorolják. Ebben az esetben konkrétan azt, amit el kell fogyasztani, tehát mondjuk egy hot dog esetében egy virslit és kiflit fogyasztanak, erre vannak különböző technikák, hogyan lehet minél gyorsabban elfogyasztani, de egy másik nagyon fontos szempont, hogy anélkül hiába van valakinek jó technikája, hogy nem bírja ezt a sok ételt bezsúfolni a gyomrába, és erre a vízivás az egy nagyon gyors és könnyű, költséghatékony megoldás. Tehát mondjuk egy három liter vizet lehúznak ebéd után, az egy jó módszer arra, hogy még miután jóllaktál, kitágítsd jobban a gyomrod anélkül, hogy rosszul lennél, mert egy másfajta telítettségérzetet okoz

- magyarázta Bence, miért is olyan félelmetesek az amerikai versenyzők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tóth Ferenc,a szövetség egyik alapító tagja arról beszélt, bár a szervezet csak januárban alakult, maga az ötlet, a tervezés egy-másfél éve már folyamatosan zajlik. Annyit szeretnének elérni, hogy hivatalossá tudják tenni az evőversenyzést Magyarországon, szabályok közé lehessen ezt szorítani

Nagyon sokan mondják, hogy milyen sport ez. Azt tudom mondani, hogy gyakorlatilag sokkal többet kell rákészülni egyébként, mint bármelyik versenyre. Azon kívül, hogy ugyanúgy edzőtáborozások vannak a szó szoros értelmében, tehát mindenki lejár edzőterembe, ugyanúgy megvannak a specifikációi, hogy melyik ételt hogyan kell enni, milyen technikákat kell alkalmazni, és ezt folyamatosan gyakorolni kell

- magyarázta hozzátéve, hogy külföldön van olyan versenyző, aki 4-5 éve ebből él.

Végül Bence 19 perc 45 másodperc alatt lapátolta be a 3 kiló tésztát, ezzel megnyerve a versenyt és kvalifikálta magát az augusztus 25-i döntőre, ahol beül a hazai legjobbak közé egy James Webb nevű ausztrál evőbajnok. A mostani győztes szerint ez az ételmennyiség az igazi profiknak 5-6 perc lett volna.

Vacsorázni nem fogok, valami édességet, azt lehet, hogy fogok enni, de egy fagyira azért beugrok valahova, mert az kicsit megnyugtatja a gyomrot

- mondta.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm