7 °C Budapest
View from behind of a young Caucasian girl lying on the sofa holding the TV remote control. She is relaxing on the sofa at home. Unrecognizable girl.

Óriási dobásra készül a Netflix, HBO Max, és az Amazon Prime: ezeket bűn kihagyni májusban

2022. május 12. 19:03

Erős felhozatallal készülnek a streaming oldalak májusban: nemsokára láthatjuk a Stranger Things záró évadát, de olyan filmeket is megnézhetünk majd, mint a Legendás állatok: Dumbedore titkai, vagy az Emma. Mutatjuk a legjobban várt filmeket és sorozatokat, amik májusban érkeznek még a Netféixre, HBO Maxra, az Apple TV-re és az Amazon Prime-ra.

Idén májusban is erős a felhozatal a streaming oldalakon: nem csak a Stranger Things záróévadát nézhetjük meg, de régóta várt új sorozatok és filmek is érkeznek az oldalakra. Mutatjok, hogy mik azok a sorozatok és filmek, amiket ebben a hónapna mindenképpen érdemes megnézni az Amazon Prime-on, Apple TV+-on, a Netflixen és az HBO Maxon.

Stranger Things 4. évad (Netflix), május 27.

Már régóta várunk a Netflix egyik leghíresebb sorozatának, a Stranger Thingsnek a befejező évadára. A sorozat a sorozat 4., egyben záró évadát a streaming csatorna két részletben fogja feltölteni: az elsőt május 27-től tudjuk majd megnézni, míg a befejező epizódokat július 1-től láthatjuk.

Jackass 4.5 (Netflix), május 20.

A Jackass még a 2000-es évek elején volt elképesztően népszer, de a jelek szerint újra aranykorát éli a sorozat, amiben egy csapat barát elképesztő őrültségekkel próbálja kinyírni magát. A februárban kijött Jackass Forever fim után 20-tól egy újabb évadon keresztül élvezhetjük az őrült kihívásokat.

Az időutazó felesége (HBO Max), május 16.

Audrey Niffengger nagysikerű könyvéből még 2009-ban készült film Rachel McAdams és Eric Bana főszereplésével, és a jelek szerint még mindig van igény arra, hogy újra vászonra kerüljön. Most sorozatként tér vissza a romantikus sci-fi, amit a rajongók az HBO Max-on fognak tudni végigizgulni május 16-tól.

Cyber Hell: Exposing an Internet Horror (Netflix), május 18.

A Netflix az utóbbi időben jobbnál jobb dokumentumfilmekkel áll elő (mint a Tinder Swindler vagy a White Hot: The Rise & Fall of Ambercrombie & Fitch, hogy csak az elmúlt időszak leghíresebbjeit említsük), és a jelek szerint ezt a szárnyalást folytatja tovább. A Cyber Hell egy dél-koreai internetes zaklatási botrányt dolgoz fel, ami egy olyan téma szintén, ami milliókat érint világszerte. Mindenképpen érdemes lesz rávetni egy pillantást.

Senior Year (Netflix), május 13.

A Senior Year című film még a hétvégén felkerül a Netflix kínálatába. A Rebel Wilson főszereplésével készült vígjáték nem kínál többet, mint amit hasonló műfajú társai: egy könnyed kikapcsolódást. A történet szerint Stephanie (Rebel Wilson) gimis évei végén egy baleset miatt kómába kerül, de 37 évesen felébred és visszatér a gimnáziumba közel 20 évvel később. Ez pedig egy tökéletes alap egy könnyed vígjátékhoz.

A láthatatlan ember (Netflix), május 16.

A láthatatlan ember azon hánytatott sorsú filmek egyike, aminek a bemutatója pont 2020-ban, a pandémia kezdete előtti napokban volt. Most viszont kap egy második esélyt a Netfixen a H.G. Wells könyve alapján készült horror, és kár lenne kihagyni: a Szolgálólány meséjéből is ismert Elisabeth Moss játssza ugyanis a főszerepet.

Éjszakai égbolt (Amazon Prime), május 20.

Május 20-án érkezik az Amazon Prime-ra az Éjszakai égbolt, ami összeállításunk talán legkülönösebb sorozata: a történet szerint ugyanis egy házaspár talál egy titkos átjárót egy másik bolygóra a fészerében. A történet pedig téren és időn ível át, hiszen nemsokára kiderül, hogy a kamrájuk többre is képes, mint a már fent említett furcsaságra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Akkor és most (Apple TV+), május 20.

Május 20-án, három epizóddal indul a Now & Then (Akkor és most). A thriller összesen 8 epizódból fog állni és minden pénteken, egészen június 24-ig hetente új epizódot fogunk tudni megnézni. A sorozat egyébként a fiatalkori vágyak és a felnőttkor valósága közti különbséget vizsgálja, és a kezdete se akármilyen: egy csapat főiskolai barátnő együtt ünnepel, aminek egyikük halála vet véget.

Love, Death & Robots 3. évad (Netflix), május 20.

A Love, Death & Robots egy felnőtteknek szóló animációs sci-fi antológiai sorozat, aminek most a harmadik évada fog felkerülni a streaming oldalra. A sorozatot pedig mindenképpen iktassuk be napjainkba, mert nem akárkinek a nevéhez fűződik. A sorozat egyik producere és rendezője ugyanis David Fincher, akinek a nevéhez olyan klasszikusok fűződnek, mint a Harcosok klubja vagy a Hetedik.

Teherán 2. évad (Apple TV+), május 6.

A Teherán a listánk egyik olyan sorozata, aminek a premierdátuma már egy héttel ezelőtt megvolt, de a Teheránnak mindenképpen itt kell lennie, hiszen már az első évad is nagy sikert aratott, ráadásul olyan sztárok tűnnek fel benne, mint Glenn Close. A történet középpontjában Támár, egy hacker áll, aki a Moszadnak dolgozik és az a feladata, hogy elpusztítsa az iráni atomreaktort.

Az utolsó lépcsőfok (HBO Max), május 6.

Az HBO Max mindig is erős volt a kisvárosi krimikben (gondoljunk csak a Tudhattad volnára), így nem véletlen, hogy repesve vártuk a következő sorozatot. És a jelek szerint most se kellett csalódnunk, ugyanis az HBO hű volt önmagához, és hozta a már megszokott szintet: a sztárdömpinget és a hihetetlenül izgalmas, fordulatos krimit.

Az essexi kígyó (Apple TV+), május 13.

Az essexi kígyó holnap érkezik az Apple TV+-ra, és nem véletlen, hogy mindenki izgatottan várja. A két főszereplő Tom Hiddelston és Claire Danes, akik együtt erednek egy mitikus lény nyomába. Ráadásul Hiddelston, akit a legtöbben Lokiként ismernek egy lelkészt alakít, ami még a kétkedőket is meggyőzi, hogy megéri megnézni.

Legendás állatok: Dumbledore titkai (HBO Max), május 29.

Ahogyan az már megszokott az HBO Max a filmeket a mozis premierjük után 45 nappal elérhetővé teszi az előfizetői számára. Most sincs ez másként, május 29-én érkezik az HBO Maxra a Harry Potter franchise legújabb része, a Dumbledore titkai. A film forgatása nehezen indult, hiszen le kellett cserélni Johnny Deppet, miután családon belüli erőszakkal vádolta meg volt felesége, de a rajongók végül nem csalódtak, így érthető, ha mindenki várja a filmet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem