12 °C Budapest
Butcher is cutting the raw pork meat into smaller pieces slice using sharp knife, prepares flesh for cooking.

Ez lett mára a hagyományos disznóvágásból: szórakozás lett a népszokásból?

2021. december 26. 21:02

Már csapatépítéssel, wellnesshétvégével is kombinálható a hagyományos disznóvágás, ahonnan hurkát, kolbászt, tepertőt és az egyéb részeket lehet hazavinni. Idén januártól lépett életbe az új, családi gazdaságokat és őstermelőket szabályozó törvény, ami lehetővé teszi az alaptevékenység mellett a falusi turisztikai szolgáltatások kedvezményes értékesítését, valamint a saját alapanyagból feldolgozott termékek értékesítését. A kereslet itt is élénkül, ráadásul a kézműves szörpök, a szomszédtól beszerezhető házi pálinka vagy a háztáji kínálatot az érdeklődők az egyre fejlettebb online piactereknek és applikációknak köszönhetően könnyebben elérhetik. 

A vidéki, kistermelői, falusi termékek és szolgáltatások ráadásul gyorsan alkalmazkodtak a megváltozott igényekhez: a belföldi turizmus újbóli élénkülése és az újra rendkívül népszerű disznóvágás ötvözeteként idén már az ország minden pontján kínálnak disznóvágással és -feldolgozással egybekötött családi napokat vagy akár céges csapatépítőket is - írta a Magyar Nemzet. A wellnesshétvégével is kombinálható hagyományos disznóvágáson készült hurkát, kolbászt, tepertőt és az egyéb részeket pedig haza lehet vinni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm