18 °C Budapest
Butcher is cutting the raw pork meat into smaller pieces slice using sharp knife, prepares flesh for cooking.

Ez lett mára a hagyományos disznóvágásból: szórakozás lett a népszokásból?

2021. december 26. 21:02

Már csapatépítéssel, wellnesshétvégével is kombinálható a hagyományos disznóvágás, ahonnan hurkát, kolbászt, tepertőt és az egyéb részeket lehet hazavinni. Idén januártól lépett életbe az új, családi gazdaságokat és őstermelőket szabályozó törvény, ami lehetővé teszi az alaptevékenység mellett a falusi turisztikai szolgáltatások kedvezményes értékesítését, valamint a saját alapanyagból feldolgozott termékek értékesítését. A kereslet itt is élénkül, ráadásul a kézműves szörpök, a szomszédtól beszerezhető házi pálinka vagy a háztáji kínálatot az érdeklődők az egyre fejlettebb online piactereknek és applikációknak köszönhetően könnyebben elérhetik. 

A vidéki, kistermelői, falusi termékek és szolgáltatások ráadásul gyorsan alkalmazkodtak a megváltozott igényekhez: a belföldi turizmus újbóli élénkülése és az újra rendkívül népszerű disznóvágás ötvözeteként idén már az ország minden pontján kínálnak disznóvágással és -feldolgozással egybekötött családi napokat vagy akár céges csapatépítőket is - írta a Magyar Nemzet. A wellnesshétvégével is kombinálható hagyományos disznóvágáson készült hurkát, kolbászt, tepertőt és az egyéb részeket pedig haza lehet vinni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/20. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 21. héten már  1 milliárd 390 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?