12 °C Budapest
Ezért lépett le az országból az 59 éves Éva: nem bánta meg

Ezért lépett le az országból az 59 éves Éva: nem bánta meg

2017. június 26. 16:03

Idegen környezet, idegen emberek, idegen nyelv - nehezített terep pláne úgy, ha valaki már túl van az ötvenen. Viszont megéri belevágni az ismeretlenbe, ezt mutatja legalábbis két, külföldre vándorolt magyar nő, Éva és Ildikó története.


Azt nem tudom, hogy a vége jó lesz vagy rossz, de az biztos hogy az oda vezető út minden percét élvezem, konditerembe, úszni járok, hegyeket mászok a csípőprotézisemmel, tervezgetem a jövőmet. Életemben először érzem azt, hogy végre élek

- mondta az Abcúgnak az 59 éves Éva, aki Budapestről költözött ki Izlandra, miután elvált. Ezzel ugyanis a munkáját is elvesztette - korábban a volt férjével közös vállalkozásban dolgozott. Utána pár hónapra titkárnő, majd pénztáros lett. A kiköltözése előtti tíz évet pedig ügyfélszolgálatosként töltötte, aztán elbocsátották.

A fia unszolására költözött ki Izlandra, ahol heteken belül talált munkát. Egy csirkefeldolgozó üzemben dolgozott több mint két évig, most pedig abban a szállodában dolgozik reggeliztetőként és néha takarítóként, ahol korábban a fia is.Havi félmillió forintnak megfelelő izlandi koronát keres, és bár jóval drágább az élet, mint Magyarországon, még így is szépen tud spórolni.

A másik magyar nő, Ildikó Magyarországról kivándorolt zsidó családoknál takarít New Yorkban. Úgy érkezett az Egyesült Államokba, hogy a magyaron kívül semmilyen nyelvet nem beszélt, nem is nagyon járt korábban külföldön. Három éve ment ki, idén nyáron jön haza először, hogy végre élőben is lássa unokáit, ne csak Skype-on.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Azt, hogy nem könnyű az élet Amerikában, elismeri. Sokat dolgozik, alig van szabadideje. Viszont a nehézségek ellenére megtalálta a számítását, anyagilag nagyon sok mindent rendbe tudott hozni az életében. És bár nagyon figyelt rá, hogy a szükségesnél többet ne költsön magára, egy kirándulás a Niagara-vízeséshez azért belefért, és ezt sosem fogja megbánni.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06