2019. július 19. péntek Emília

Így tapsol el 100 ezreket a magyar elit gyerekzsúrra


Kevés szülő ússza meg, hogy legalább egyszer zsúrt szervezzen a gyereke születésnapján. Akinek ehhez túl kicsi a lakása, vagy nem akar a buli után még napokig takarítani, az ma már rengeteg helyre kiszervezheti az eseményt. Összeszedtünk néóéhány olcsó, és pár igazi luxusnak számító lehetőséget.

Akinek óvodás vagy kisiskolás gyermeke van, az nagy valószínűséggel legalább egyszer szervez neki születésnapi zsúrt, de olyan közösségről is tudni, ahol ez már szinte elvárás, és megszólják azt, aki nem bérli ki minden évben a közeli játszóház különtermét szombat délutánra.

Aki ma Budapesten az otthonán kívül tartana gyerekzsúrt, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlni. Mind közül az egyik legkedvezőbb árú helyszínen a VI. kerületi játszóházban, összesen 10 gyerekkel számolva is komoly összeg jön ki: a terembérlés 4000 ezer forint, a gyerekek belépője fejenként 2190 forint, a kísérőjegy 990 forint, emellett a menü (pizzát, üdítőt és rágcsálnivaló, torta) 1000 forint. Összesen tehát egy közepesen szolid, 3 órás buliért tíz őrjöngő kisgyereknek és a hozzájuk tartozó 10 unatkozó kísérőnek 45 800 forintot fizetünk a végén.

Persze nem csak játszóházakat bérelhetsz ki, számtalan lehetőség van, még a könyvtárak is meglátták a születésnapokban a lehetőséget. A Terézvárosi Gyermekkönyvtárat szombatonként, a nyitvatartási időn kívül lehet kibérelni ezekre a jeles alkalmakra. Ellátást nem tudnak biztosítani, tehát mindent vinni kell, az evőeszközökön, tányérokon és a poharakon kívül. Felső létszámkorlát nincs, és minden megkezdett óráért 6 ezer forintot kell fizetni az inspiráló környezetért cserébe. Az előkészületekkel és a pakolással együtt 4 óránál kevesebbel nem érdemes számolni, tehát legkevesebb 24 ezer forintot fogunk otthagyni, plusz az ellátmány ára.

Az állatkert játszóparkja, a Holnemvolt Vár is egy lehetséges helyszín, a Mesés Palota csomag "a palota bemutatása animátor segítségével kb. 2 óra játékidővel, ünneplés egy kis teremben, az alkalomhoz illő dekorálással és finom születésnapi tortával" 30 ezer, az állatos Holnemvolt Vár csomag 60 ezer forintba kerül, igaz ez utóbbi már állatsimogatást, etetést is tartalmaz. Emellett szükséges a Holnemvolt Vári belépőjegy megváltása is, ami 1600 forint/fő, és ha még ennének, innának is a gyerekek, az plusz 2000 forintba kerül fejenként. Tehát valójában 66 ezer, illetve 96 ezerrel forinttal számoljunk, ha ugyancsak 10 gyereket hívnánk meg. És ez még nem a végső ár, hiszen az arcfestésért, kézműves foglalkozásért még pluszban kell fizetni.

Nem csak rohangálni és állatokat simogatni lehet a jeles napon, a nagyobbak már komolyabb elfoglaltságot igényelnek: például egy sütős-főzős partit egy főzőiskolában. Egy XVI. kerületi cukrászdában 2,5 óráig süthetnek a gyerekek kedvükre, majd el is fogyaszthatják, amit készítettek. 10 gyereknek 65 ezer forintba kerül, de cserébe torta, gyerekenként egy liter üdítő és 1 kis csomag sütemény is jár.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A javuló számok sem mentenek meg minket: sosem lesz már 10 millió magyar
A régióban még viszonylag jól állunk, de Szlovénia az abszolút első.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS