1 °C Budapest

Így tapsol el 100 ezreket a magyar elit gyerekzsúrra

2019. április 21. 13:00

Kevés szülő ússza meg, hogy legalább egyszer zsúrt szervezzen a gyereke születésnapján. Akinek ehhez túl kicsi a lakása, vagy nem akar a buli után még napokig takarítani, az ma már rengeteg helyre kiszervezheti az eseményt. Összeszedtünk néóéhány olcsó, és pár igazi luxusnak számító lehetőséget.

Akinek óvodás vagy kisiskolás gyermeke van, az nagy valószínűséggel legalább egyszer szervez neki születésnapi zsúrt, de olyan közösségről is tudni, ahol ez már szinte elvárás, és megszólják azt, aki nem bérli ki minden évben a közeli játszóház különtermét szombat délutánra.

Aki ma Budapesten az otthonán kívül tartana gyerekzsúrt, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlni. Mind közül az egyik legkedvezőbb árú helyszínen a VI. kerületi játszóházban, összesen 10 gyerekkel számolva is komoly összeg jön ki: a terembérlés 4000 ezer forint, a gyerekek belépője fejenként 2190 forint, a kísérőjegy 990 forint, emellett a menü (pizzát, üdítőt és rágcsálnivaló, torta) 1000 forint. Összesen tehát egy közepesen szolid, 3 órás buliért tíz őrjöngő kisgyereknek és a hozzájuk tartozó 10 unatkozó kísérőnek 45 800 forintot fizetünk a végén.

Persze nem csak játszóházakat bérelhetsz ki, számtalan lehetőség van, még a könyvtárak is meglátták a születésnapokban a lehetőséget. A Terézvárosi Gyermekkönyvtárat szombatonként, a nyitvatartási időn kívül lehet kibérelni ezekre a jeles alkalmakra. Ellátást nem tudnak biztosítani, tehát mindent vinni kell, az evőeszközökön, tányérokon és a poharakon kívül. Felső létszámkorlát nincs, és minden megkezdett óráért 6 ezer forintot kell fizetni az inspiráló környezetért cserébe. Az előkészületekkel és a pakolással együtt 4 óránál kevesebbel nem érdemes számolni, tehát legkevesebb 24 ezer forintot fogunk otthagyni, plusz az ellátmány ára.

Az állatkert játszóparkja, a Holnemvolt Vár is egy lehetséges helyszín, a Mesés Palota csomag "a palota bemutatása animátor segítségével kb. 2 óra játékidővel, ünneplés egy kis teremben, az alkalomhoz illő dekorálással és finom születésnapi tortával" 30 ezer, az állatos Holnemvolt Vár csomag 60 ezer forintba kerül, igaz ez utóbbi már állatsimogatást, etetést is tartalmaz. Emellett szükséges a Holnemvolt Vári belépőjegy megváltása is, ami 1600 forint/fő, és ha még ennének, innának is a gyerekek, az plusz 2000 forintba kerül fejenként. Tehát valójában 66 ezer, illetve 96 ezerrel forinttal számoljunk, ha ugyancsak 10 gyereket hívnánk meg. És ez még nem a végső ár, hiszen az arcfestésért, kézműves foglalkozásért még pluszban kell fizetni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem csak rohangálni és állatokat simogatni lehet a jeles napon, a nagyobbak már komolyabb elfoglaltságot igényelnek: például egy sütős-főzős partit egy főzőiskolában. Egy XVI. kerületi cukrászdában 2,5 óráig süthetnek a gyerekek kedvükre, majd el is fogyaszthatják, amit készítettek. 10 gyereknek 65 ezer forintba kerül, de cserébe torta, gyerekenként egy liter üdítő és 1 kis csomag sütemény is jár.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm