19 °C Budapest
Ruinous cottage before new built flats and apartaments in Budapest, Hungary

Drasztikus fordulat az ingatlanpiacon: egyre többen keresnek lakást ezeken a településeken

2023. július 10. 09:15

A tavalyi év azonos időszakához képest három százalékkal nőtt az eladó lakások és házak iránti érdeklődések száma idén júniusban, de a két évvel ezelőtti szinthez képest ez még mindig majdnem negyvenszázalékos elmaradás – árulta el az InfoRádiónak Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője. 

Balogh László arról beszélt, hogy a kereslet mellett a kínálat is meglódult, és már jóval több ingatlan kerül a piacra, mint egy évvel ezelőtt. Az ingatlanszakértő azonban hozzátette, hogy az eladó lakások és házak iránti érdeklődés felülmúlja a megemelkedett kínálatot is. Felméréseikből az derült ki, hogy a lehetséges vevők száma már három százalékkal több, mint tavaly ilyenkor, bár ez még így is majdnem negyven százalékkal kevesebb, mint amennyi 2021 júniusában volt.

A szakértő úgy látja, hogy az ingatlanpiac mostanra stabilizálódott. Bár a korábbinál alacsonyabb a forgalom, de legalább nem kell a kereslet újbóli csökkenésére számítani. A kereslet legjobban Budapesten és a Balaton környékén élénkült. A fővárosban kilenc százalékkal többen kerestek eladó ingatlant, míg Somogy és Veszprém vármegyékben 4-5 százalékkal nőtt az érdeklődők száma. De még ennél is jelentősebb keresletélénkülést tapasztaltak Fejér megyében, ahol majdnem tíz százalékkal többen kerestek eladó lakásokat, házakat, mint tavaly júniusban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 16. csütörtök
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem