18 °C Budapest
Computer education in classroom on high school. On this long table you see many desktop computers with keyboards and computer mouses. Also many chairs for the children to sit and work with the computer. In this classroom the students get computer lessons so they get prepared for our digital society as a lifestyle

Kiakadtak a pedagógusok: 18 fokban nem lehet tanítani télen, azonnal lépni kell

2022. szeptember 14. 13:32

A jogszabályban előírt 20-22 °C fok biztosítása az oktatási és nevelési intézményekben fenntartótól függetlenül (állami, önkormányzati, egyházi, alapítványi) feladata a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint.

A PSZ közleményében rávilágít arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten tartott Kormányinfón nem nyilatkozott egyértelműen az oktatási és nevelési intézmények fűtéséről, az azokban elvárt hőmérsékletről. Kisfaludy László belügyi helyettes államtitkár egyik leveléből az derült ki: a 20 Celsius-fokos hőmérséklet „kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”, ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet.

A PSZ szerint a 20 °C fok is kevés, ezért az állami intézményekben előírt 18 °C fok semmiképp sem vonatkozhat oktatási és nevelési intézményekre. Mielőbbi nyilatkozatot kérnek a kormánytól, és elvárják, hogy a gyermekek, diákok érdekében a kormány támogassa azokat az önkormányzatokat, amelyek az energiaválság miatt arra kényszerülnek, hogy bezárjanak uszodákat, tornacsarnokokat, holott azok köznevelési feladatoknak adnak otthont. Fizessék ki a többletköltségeket annak érdekében, hogy a foglalkozások ne maradjanak el.

Mindezeken túl a PSZ további intézkedéseket követel a kormánytól, hogy a gyermekétkeztetésben tapasztalható drasztikus áremelkedés miatt egyetlen gyermek, tanuló se essen ki a menzai étkezésből. Kérik, hogy minden család számára – nem csupán a háromgyermekeseknek – kompenzálják az emelkedő árakat, mégpedig megemelt összegű családi pótlékkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?