12 °C Budapest
Computer education in classroom on high school. On this long table you see many desktop computers with keyboards and computer mouses. Also many chairs for the children to sit and work with the computer. In this classroom the students get computer lessons so they get prepared for our digital society as a lifestyle

Kiakadtak a pedagógusok: 18 fokban nem lehet tanítani télen, azonnal lépni kell

2022. szeptember 14. 13:32

A jogszabályban előírt 20-22 °C fok biztosítása az oktatási és nevelési intézményekben fenntartótól függetlenül (állami, önkormányzati, egyházi, alapítványi) feladata a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint.

A PSZ közleményében rávilágít arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten tartott Kormányinfón nem nyilatkozott egyértelműen az oktatási és nevelési intézmények fűtéséről, az azokban elvárt hőmérsékletről. Kisfaludy László belügyi helyettes államtitkár egyik leveléből az derült ki: a 20 Celsius-fokos hőmérséklet „kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”, ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet.

A PSZ szerint a 20 °C fok is kevés, ezért az állami intézményekben előírt 18 °C fok semmiképp sem vonatkozhat oktatási és nevelési intézményekre. Mielőbbi nyilatkozatot kérnek a kormánytól, és elvárják, hogy a gyermekek, diákok érdekében a kormány támogassa azokat az önkormányzatokat, amelyek az energiaválság miatt arra kényszerülnek, hogy bezárjanak uszodákat, tornacsarnokokat, holott azok köznevelési feladatoknak adnak otthont. Fizessék ki a többletköltségeket annak érdekében, hogy a foglalkozások ne maradjanak el.

Mindezeken túl a PSZ további intézkedéseket követel a kormánytól, hogy a gyermekétkeztetésben tapasztalható drasztikus áremelkedés miatt egyetlen gyermek, tanuló se essen ki a menzai étkezésből. Kérik, hogy minden család számára – nem csupán a háromgyermekeseknek – kompenzálják az emelkedő árakat, mégpedig megemelt összegű családi pótlékkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm