Woman with boys and girls walking in the corridor.

Sokkoló adatok: ennyi magyar tanár halt már meg a járvány miatt

2021. október 12. 10:30

Több, mint 140 pedagógus halt meg másfél év alatt a járvány miatt csak tavaly december 31-ig. A második félév, tehát a második hullám végének, és a harmadik hullám adataival egyelőre még nem rendelkeznek a szakértők.  

Az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben a járvány miatt. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke arról is beszélt, hogy egyre több intézményben jelenik meg újra a koronavírus.

A Spirit FM Partvonal műsorában Gosztonyi Gábor kifejtette, hogy szerinte tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy az online oktatás miatt nagy a lemaradásuk a diákoknak, amit idén kell pótolniuk a pedagógusoknak. Azt is mondta, hogy a tanárok akár egyik napról a másikra képesek átállni a digitális oktatásra.

Az egészségügyi, szociális és a pedagógusi ágazat mélységesen alulfinanszírozott, ezért bérrendezést kérnek, tette hozzá Gosztonyi, aki azt is elmondta, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyekhez felsőfokú végzettség kell, ott diplomás minimálbért szeretnének kiharcolni.

Ha egy kiszámítható jövőképpel rendelkezhetnének a pedagógusok, a társadalmi megbecsüléssel párosítva, akkor sokan visszatérnének a pályára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KLIK: Nincs országos pedagógushiány!

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben Hajnal Gabriella szerint. A Klebelsberg Központ új elnöke egy friss interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos...

Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?