Világelső a budapesti iskola: a legtöbb diák menő, külföldi egyetemre jut be

Világelső a budapesti iskola: a legtöbb diák menő, külföldi egyetemre jut be

2020. január 28. 12:30

A Milestone Intézet alapítása óta több mint 1000 diákjuk nyert felvételt a világ legjobb 100 egyetemére, köztük több mint 100 az Oxfordi és Cambridge-i Egyetemre. Ezzel a budapesti intézmény világelső lett a Telegraph listáján.

Az elitképzést biztosító Milestone Intézet a legjobbak között van azon a listán, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő oktatási intézményekről. A Milestone-ban tanuló diákok közül 2017-2019 között hatan felvételiztek sikerrel a 32 Nobel-díjassal rendelkező Churchill College-ba,

ezzel a budapesti intézmény az első a listán holtversenyben két angliai elitgimnáziummal.

Európából az Egyesült Királyságon kívül összesen két másik oktatási intézmény szerepel még az összes cambridgei college ranglistáján, amelyet egyébként most először állított össze az angol lap.

A Telegraph ranglistájáról a Milestone sajtóközleményben számolt be. Ebben azt írják, hogy az Intézet alapítása óta több mint 1000 diákjuk nyert felvételt a világ legjobb 100 egyetemére, köztük több mint 100 az Oxfordi és Cambridge-i Egyetemre. A 2010-ben alapított angol nyelvű elitképző intézet éves tandíja 750 ezer forint, de ez különböző ösztöndíjakkal csökkenthető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?