26 °C Budapest
Elárulta a minisztérium, hogy hosszabb lesz-e a 2018-19-es tanév

Elárulta a minisztérium, hogy hosszabb lesz-e a 2018-19-es tanév

2018. június 12. 14:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet.


Ma reggel a Pénzcentrum isbeszámolt arróla Népszava értesülésről, mi szerint, a következő általános iskolás tanév meghosszabbodna, a vákáció rovására. A hírre azonban nemrégiben reagált az Emmi, és közleményükben azt írják, hogy

Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak

Mint írják, a tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. Jelezték továbbá azt is, hogy a 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően

a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére.

Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező - tudatta az államtitkárság. A Pénzcentrum egyébként megszavaztatta az olvasókat is a kérdést illetően, és ez alapján az látszik, hogy a szavazók 2/3-a nem értene egyet a később kezdődő vakációval, és pusztán csak egyharmadnyi azok aránya, akik támogatnának egy ilyen intézkedést.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ez lesz a 2018/19-es tanév rendje

A mai Magyar Közlönyben megjelent a 2018/2019. tanév rendjéről szóló EMMI rendelet. A tanítási év hosszában, szerkezetében az előző évek gyakorlatához képest nincs változás.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?