32 °C Budapest
Elárulta a minisztérium, hogy hosszabb lesz-e a 2018-19-es tanév

Elárulta a minisztérium, hogy hosszabb lesz-e a 2018-19-es tanév

2018. június 12. 14:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet.


Ma reggel a Pénzcentrum isbeszámolt arróla Népszava értesülésről, mi szerint, a következő általános iskolás tanév meghosszabbodna, a vákáció rovására. A hírre azonban nemrégiben reagált az Emmi, és közleményükben azt írják, hogy

Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak

Mint írják, a tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. Jelezték továbbá azt is, hogy a 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően

a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére.

Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező - tudatta az államtitkárság. A Pénzcentrum egyébként megszavaztatta az olvasókat is a kérdést illetően, és ez alapján az látszik, hogy a szavazók 2/3-a nem értene egyet a később kezdődő vakációval, és pusztán csak egyharmadnyi azok aránya, akik támogatnának egy ilyen intézkedést.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ez lesz a 2018/19-es tanév rendje

A mai Magyar Közlönyben megjelent a 2018/2019. tanév rendjéről szóló EMMI rendelet. A tanítási év hosszában, szerkezetében az előző évek gyakorlatához képest nincs változás.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?