Felszállt a köd: tisztázták a kamatadó körüli kételyeket

Pénzcentrum
2006. augusztus 24. 10:00

Szeptember elsejét követően sem változik a betéti termékek összehasonlítására szolgáló EBKM meghatározási módja, hiszen kamatadó eddig is volt (igaz, hogy a kulcsa 0%-os), a mutató pedig korábban is a kamatot és nem az adóval csökkentett hozamot mutatta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szeptember elsejét követően sem változik a betéti termékek összehasonlítására szolgáló EBKM meghatározási módja, hiszen kamatadó eddig is volt (igaz, hogy a kulcsa 0%-os), a mutató pedig korábban is a kamatot és nem az adóval csökkentett hozamot mutatta - írja a Világgazdaság.

A bruttó szemléletű, kamatadót is tartalmazó indikátor használata egyáltalán nem egyedülálló, a kamatadót alkalmazó európai országok mindegyike ezt alkalmazza.

Az adóval csökkentett értékek feltüntetését az is nehezítené, hogy nem minden banki ügyfelet sújt azonos mértékben az adó, hiszen minden befektetőnek a saját országában érvényes kamatadót kell megfizetnie. (Amennyiben azonban ez egy külföldi befektető esetében alacsonyabb a hazai mértéknél, akkor a különbözetet a magyar államkasszába kell befizetnie.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?