2017. augusztus 20. vasárnap István

Pikáns részleteket árult el válásáról Sváby András

Sváby Andrásról, az ATV-n visszatért műsorvezetőről már korábban tudni lehetett, hogy 26 év után feleségével úgy döntöttek, külön válnak az útjaik. Az egykori pár szerencsére nincsen rossz viszonyban, a közös vagyonról is sikerült megegyezniük.


A műsorvezető-riporter, Sváby András és egykori felesége 26 év házasság után döntöttek a válás mellett. Ez azonban szerencsére nem rontotta meg a kapcsolatukat és a közös vagyonról is sikerült megegyezniük.

Nem vágjuk ketté a bútorokat, nincs semmi ilyen. Elkezdtük árulni a régi házunkat. Teljesen jól végiggondoltuk a közösen szerzett dolgainkról, hogy kié mi lesz

- mesélte Sváby András a Borsnak adott interjújában.

A műsorvezető jelenleg új párjával és az idén született gyermekével bérel egy lakás Budapesten. Sváby András azonban nem aggódik emiatt, tudja, hogy ez csak egy átmeneti helyzet.

Ez egy átmeneti helyzet. Nyilván szeretnék majd ismét egy saját otthont, hogy venni, vagy építeni, még nem döntöttem el. Ez egy új helyzet nekem is, amit próbálok megoldani. Egy új kapcsolatban vagyok benne, a kisgyermekünk már öt hónapos, de ezeket nem kommunikáljuk. (...) Nagyon jó a kapcsolatom a volt feleségemmel, ami különben nagyon megkeserítené a hétköznapjaimat, ha nem így lenne, hiszen közös gyerekeink vannak, és egy csomó minden összeköt bennünket. Nagy könnyebbség ez, és tiszteljük egymást. A gyerekeimért meg rajongok. A nagyobbik fiam Angliában tanul, hajómérnök lesz, a kisebbik most érettségizett, egy-két évig még nem akarja eldönteni merre tovább, dolgozgat.

- tette hozzá a lapnak a műsorvezető.

Érdemes békében elválni

A válás kemény dió, ahogyan Sváby András példájából is látszik. A vagyonmegosztás mellett azonban a gyerektartásdíj összegéről is érdemes inkább megállapodni a volt párunkkal. Bár azt nem tudjuk, hogy Sávby András fizet-e még gyerektartást, de volt feleségével a jó viszony miatt emiatt egészen biztosan nem fognak pereskedni.

Magyarországon egyébként évente e több ezer gyermektartási pert indítanak. A tartásdíj összege pedig általában a kötelezett fél átlagos jövedelmének a 15-25 százalékát teszi ki. Tehát egy nettó 192 100 forintos átlagkeresettel számolva ez havi szinten 28 815 - 48 025 forint közötti összeget jelent. Viszont ez az összeg sokkal magasabbra is rúghat, ha akár több gyermek után kell tartásdíjat fizetnünk.

A kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme felét nem haladhatja meg

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Mitől függ a gyerektartás összege?

Természetesen minden eset más, ezért a gyermektartás pereknél a bíróknak az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie:

  • a gyermek indokolt szükségletei,
  • mindkét szülő jövedelmi viszonya és vagyoni helyzete,
  • a szülők háztartásában élő más eltartott személyek,
  • a gyermekek saját jövedelme,
  • és a szülőnek jutatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátások.
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Trükköző magyar szállodák: ezek az idei nyár legdurvább átverései
Mutatjuk, mit kell tenni, ha már megtörtént a baj.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Na ez most fájhat Orbán Viktornak: ítéletet mondtak kormányáról a magyarok

Nem bíznak a fiatalok és az idősek az Orbán-kormányban, de nagyon nem. Az OECD által közölt adatsor alapján a tagországok közül egyedül Libanonban, Görögországban, Chilében és Dél-Koreában alacsonyabb...
 

Itt a megoldás, hogyan űzd ki a vakondot a kertedből

Minden kertész szereti a kertjét rendben tartani, van azonban egy kis állat, amely a kertek 99 százalékban időről időre felbukkan. Bizony, ez a vakond! Összegyűjtöttünk három tippet, hogyan vehetjük...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos

  Ajánlatunk