2020. augusztus 5. szerda Krisztina
HR Centrum

Na, ne! Ennyit kaszált Szabó Zsófi a dzsungelben


Az RTL Klub nem méri szűkmarkúan a Celeb vagyok ments ki innen! sztárjainak fizetését, lapinformációk szerint 7 millió forintot is kaszálhattak az élvonalbeli celebek, mint Szabó Zsófi. De vajon mennyi havi jövedelemmel számolhatnak a fiatal színésznő kortársai?


Jól megfizeti az RTL Klub a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorának sztárjait. A reality szereplői átlagosan napi félmilliót kaszálnak a másfél-két hetes koplalásért és azért, hogy rémisztőbbnél rémisztőbb, sokszor kimondottan gyomorforgató bátorságpróbákon kell, illetve kellett helytállniuk. A Blikk információi szerint az első szériában Szabó Zsófi, Erdei Zsolt és Gáspár Bea a legjobban fizetett celeb, akik fejenként 6-7 millió forintot vághatnak zsebre az afrikai kalandért.

A bulvárlap informátora szerint óriási népszerűségnek örvend a műsor; a csatorna pedig ennek megfelelően díjazza a részt vevő sztárokat. Mindenkinek fix szerződése van. Tehát aki egy hét után kiesett, az ugyanúgy megkapja a megállapodásában lévő pénzt, mint az, aki majdnem két hétig odakint éhezett. Ugyanakkor milliós eltérések vannak a honoráriumok között.

Mennyit keres Szabó Zsófi korosztálya?

Bár Szabó Zsófi már több éve dolgozik, azonban kortársai jellemzően csak most kerülnek frissdiplomásként a munkaerőpiacra. Ebben a korcsoportban továbbra is sokat számít a diploma: nemcsak kevesebb a frissen végzettek között a munkanélküliség, de már fiatalon is bőven az átlag felett keresnek. A legtöbbet az informatikus, műszaki és gazdasági területen diplomát szerzők vihetik haza.

Az itthon dolgozó frissdiplomások nettó átlagjövedelme 168 ezer forint, ami közel 20 ezer forinttal magasabb, mint az átlagos nettó kereset - derül ki a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) legfrissebb tanulmányából.

Az adatok szerint legtöbbet az informatikus végzettségűek keresnek, átlagosan havi nettó 231 510 forintot,a külföldön munkát vállaló friss diplomások pedig ennél is többet, havi nettó 248 050 forintot visznek haza.

Ez csaknem 40 százalékkal magasabb az átlagos pályakezdő fizetésnél, és 18-19 százalékkal magasabb a műszaki (195 370 forint) és a gazdaságtudományi területen (193 450 forint) várhatónál. Jövedelmi hátrányt elsősorban a pedagógusképzéshez, a művészeti és bölcsészdiplomákhoz társíthatunk. Az alábbi infografikán megnézheted, hogy mekkora havi jövedelemre számíthatnak a frissdiplomások végzettségük típusa szerint, illetve elolvashatod korábbi cikkünket a témában.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

legacykft
2020. 07. 31. 09:00
A delegálás 5 szintje

Egy tanulságos történet arról, hogy hogyan adhatunk bizalmat vagy áshatjuk alá a motivációt egy...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

laskainelli
2020. 07. 19. 19:38
Bízhatok még benne, ha már egyszer megcsalt?

A tartós párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a két fél sérüléseket szerez egymástól....

NÉPSZERŰ
FRISS