2020. augusztus 5. szerda Krisztina
HR Centrum

Ezzel akarják a pályán tartani a fiatalokat: 30 százalékos béremelés jöhet


A bölcsődei szakemberek köré­ben nem tapasztalunk olyan mértékű pályaelhagyást, amilyen más szakmák esetében előfordul, az álláshelyeknek csupán két és fél százaléka nincs betöltve - mondta Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, aki szerint fontos, hogy a fiataloknak vonzóvá tegyék a kisgyermeknevelői hivatást, mert a kollégák többsége már a pályája második felében jár.

A bölcsődei szakdolgozók bérének két lépcsőben történő, átlagosan harmincszázalékos emelését jelentette be nemrég Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - írja a Magyar Nemzet. Ezekről az összetett rendszerben történő emelésekről Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztost az mondta:

A kisgyermekek életében a kora gyermekkori nevelés meghatározó és egyben a legfontosabb. Ebben a szülők és a család mellett felelősségteljes szerepe van a jó minőségű bölcsődei nevelésnek is.

Éppen emiatt fontos, hogy minél magasabban képzett szakemberek foglalkozzanak már a legkisebbekkel is. A bölcsődei hivatás elismertségét jelzi, hogy a felsőfokú végzettségű szakembereink ma már a pedagógusokkal azonos előmeneteli rendszerbe tartoznak, és a középfokú végzettségű szakembereink bérét 2017-ben egy új bölcsődei pótlékkal erősítettük meg. Most pedig már hatszáz fölött van az alapképzésben diplomát szerzettek száma, és mintegy 1400 dolgozó végez éves átlagban az OKJ-s képzéseken.

A középfokú végzettségű kisgyermeknevelők 85 százalékának felsőfokú szakképesítése van, az ő bérük a következő két évben átlagosan 41 százalékkal emelkedik majd. A bölcsődében foglalkoztatott valamennyi szakdolgozóra kiterjedő bérfejlesztés pedig átlagosan harmincszázalékos lesz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

legacykft
2020. 07. 31. 09:00
A delegálás 5 szintje

Egy tanulságos történet arról, hogy hogyan adhatunk bizalmat vagy áshatjuk alá a motivációt egy...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

laskainelli
2020. 07. 19. 19:38
Bízhatok még benne, ha már egyszer megcsalt?

A tartós párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a két fél sérüléseket szerez egymástól....

NÉPSZERŰ
FRISS