2020. január 25. szombat Pál
HR Centrum

Ezzel akarják a pályán tartani a fiatalokat: 30 százalékos béremelés jöhet


A bölcsődei szakemberek köré­ben nem tapasztalunk olyan mértékű pályaelhagyást, amilyen más szakmák esetében előfordul, az álláshelyeknek csupán két és fél százaléka nincs betöltve - mondta Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, aki szerint fontos, hogy a fiataloknak vonzóvá tegyék a kisgyermeknevelői hivatást, mert a kollégák többsége már a pályája második felében jár.

A bölcsődei szakdolgozók bérének két lépcsőben történő, átlagosan harmincszázalékos emelését jelentette be nemrég Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - írja a Magyar Nemzet. Ezekről az összetett rendszerben történő emelésekről Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztost az mondta:

A kisgyermekek életében a kora gyermekkori nevelés meghatározó és egyben a legfontosabb. Ebben a szülők és a család mellett felelősségteljes szerepe van a jó minőségű bölcsődei nevelésnek is.

Éppen emiatt fontos, hogy minél magasabban képzett szakemberek foglalkozzanak már a legkisebbekkel is. A bölcsődei hivatás elismertségét jelzi, hogy a felsőfokú végzettségű szakembereink ma már a pedagógusokkal azonos előmeneteli rendszerbe tartoznak, és a középfokú végzettségű szakembereink bérét 2017-ben egy új bölcsődei pótlékkal erősítettük meg. Most pedig már hatszáz fölött van az alapképzésben diplomát szerzettek száma, és mintegy 1400 dolgozó végez éves átlagban az OKJ-s képzéseken.

A középfokú végzettségű kisgyermeknevelők 85 százalékának felsőfokú szakképesítése van, az ő bérük a következő két évben átlagosan 41 százalékkal emelkedik majd. A bölcsődében foglalkoztatott valamennyi szakdolgozóra kiterjedő bérfejlesztés pedig átlagosan harmincszázalékos lesz.

Címlapkép: Getty Images

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 01. 24. 09:25
Mi mennyi 2020-ban?

[...] Bővebben!

legacykft
2020. 01. 24. 09:00
A Ne! lista

Az idei első blogbejegyzésem tulajdonképpen egy lista arról, hogy mit ne tegyek a saját hatékonyságom...

jobangel
2020. 01. 22. 14:40
Mekkora fizetést kérhetek?

Mennyit kérjek? Örök kérdés, és sokan abban látják a feloldását, hogy a munkáltató írja...

hrdoktor
2020. 01. 20. 05:15
Trombózis, az irodisták mumusa

Az irodákban vagy szalag mellett ülőmunkát végzők sokféle egészségre káros hatásnak vannak...

ajovomunkahelye
2020. 01. 13. 09:45
A középpontban a kollégák állnak

Legjobb Munkahelynek lenni egyfajta “munkaadói tükör”: hiszen őszinte képet ad nem csak a jó...

coachco
2020. 01. 07. 17:27
Jól látod, nagyi?

Előrebocsátom, hogy semmiképp sem szeretnék korosztályi ellentéteket szítani! Az elfogulatlanság...

vezetoi-coaching
2020. 01. 07. 11:26
Nehéz a helyzet? Ne kapkodd el…

Olyan egyszerűen beszélünk a rossz vezetőkről, mintha rosszak akarnának, mindig is azok akartak...

NÉPSZERŰ
FRISS