Csak ne panaszkodj: íme, 8 ország, ahol többet kell dolgozni, mint itthon

Csak ne panaszkodj: íme, 8 ország, ahol többet kell dolgozni, mint itthon

2019. augusztus 16. 16:31

Egy átlagos magyar munkahéten 39,6 órát kell dolgoznia a munkavállalóknak az OECD felmérése szerint. Ez nagyjából 8 órát jelent naponta, azonban a világ számos országában ennél jóval több az átlagos munkaidő: Kolumbiában a legtöbb a világon, 47,7 óra egy héten. Mutatjuk, melyik országokban kell többet dolgozniuk az embereknek, mint a magyaroknak. 

A 40 országot bevonó kutatásból kiderült, hogy nemzetközi szinten egy átlagos munkahéten 36,8 órát kellett dolgozniuk a munkavállalóknak. Ennél a magyar átlag, 2 órával és 48 perccel hosszabb! Azonban mielőtt irigykedni kezdenénk a hollandokra, akiknek 29 óra az átlaguk, jusson eszünkbe, hogy más országokban még nálunk is több időt töltenek a munkában - írja a Business Insider. 

Lengyelország

Egy hajszállal, de a lengyelek is előttünk vannak: 39,8 órát dolgoznak le átlagosan egy héten. A 15 és 64 év közötti foglalkoztatottak számában azonban az OECD átlag alatt maradnak: 66 százalékuk foglalkoztatott. 

Izrael

Bár nem Izraelben van a leghosszabb munkahét, de a dolgozók 15,4 százaléka tölt több mint 50 órát munkában egy héten, és mindössze 13,4 óra jut számukra pihenésre egy napra. Nem csoda hogy előzik a magyar dolgozókat: 40,6 órát töltenek egy héten a munkahelyükön.

Chile

A chileieknek van a harmadik legkevesebb szabadidejük az OECD rangsor szerint: 13,3 óra naponta, míg az OECD átlag 15 óra. A dolgozók pedig átlagosan 42,8 órát töltenek munkában egy héten.

Dél-Afrikai Köztársaság

A dél-afrikaiak 44 százalékának van - 15 és 64 éves kor között - állása, ezzel jóval az OECD átlag (68%) alatt maradnak. Azok közül, akiknek van munkájuk, 18 százalék dolgozik több mint 50 órát egy héten, ezzel viszont előzik a vizsgált 40 ország 11 százalékos átlagát.

Costa Rica

A dobogó negyedik helyét a costa rica-i dolgozók szerezték meg átlagosan 44,5 ledolgozott órával hetente.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mexikó

A mexikói dolgozók 28,7 százaléka tölt a munkahelyén 50 óránál is többet egy héten, és mindössze 12,4 óra szabadidő jut egy hétre. Egy mexikóinak átlagosan 45,1 órás a munkanapja.

Törökország

A török dolgozók 32 százaléka dolgozik 50 óránál is többet egy héten, ezzel első helyen állnak a vizsgált országok közül az arányaiban leghosszabban dolgozókat tekintve, viszont a kolumbiaiaknál még mindig több a szabadidejük: 14,8 órát töltenek átlagosan a munkahelyen kívül. A munkahéten ledolgozott órák számának országos átlaga 47 óra.

Kolumbia

A 40 vizsgált ország közül Kolumbiában a legsúlyosabb a helyzet: nem csak a munkahét hosszabb, hanem a pihenőidejük is rövidebb, mint bármely más országban, átlagosan 12 óra egy nap, és 26,6 százaléka a dolgozóknak 50 óra felett teljesít egy héten. Az országos átlag 47,7 óra heti szinten.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?