30 °C Budapest
7 kijelentés, amit sosem mond egy gazdag ember

7 kijelentés, amit sosem mond egy gazdag ember

2016. december 18. 13:10

A gazdag és a szegény ember között a gondolkodásuk a legnagyobb különbség. Az alábbi összeállításban példákon keresztül is láthatod, mi a kettő között a különbség.

Az egyik nagy különbség a gazdag és a szegény emberek között, hogy mi történik a fejükben.

"Két erős apát az különböztet meg, hogyan viszonyul a luxushoz"- mondta Robert Kiyosaki, a Gazdag apa, szegény apa című klasszikus személyes pénzügyi könyv írója. A szegény apa, aki egész pénzügyi életét végig küzdötte, és belehalt a számlák fizetésébe. A gazdag apa viszont az egyik leggazdagabb ember volt Hawaii-on. Észrevettem, hogy a szegény apám nem azért volt szegény, mert kis összeget keresett, hanem a gondolatai és a cselekedetei.

Az író összegyűjtött hét dolgot, amit a szegény apjától hallott, a gazdagtól viszont soha.

"Hogy engedheti meg magának?"

Az automatikus a szegény ember agyában, hogy ő nem engedhet meg magának olyan dolgokat, amit mások viszont igen. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell vásárolni mindent. Az a lényeg, hogy tréningezni kell az elmét, mert minél erősebb az agy, annál több pénzt fog keresni.

"Dolgozom a pénzemért"

Ezzel szemben a gazdag apa azt mondja, hogy a pénzem dolgozik értem. Különbség van aközött, hogyan gondol az emberre a fizetésre. Átlagos ember úgy gondolkodik, hogy fizessenek neki idő alapján, állandó fizetést, vagy óradíjat. Miközben a gazdag emberek általában saját vállalkozásukban dolgozik, és sokat keres jutalék, vagy részesedés formájában. 

"Vigyázz a pénzre, ne vállalj kockázatot."

A gazdag apa viszont azt mondja, tanuld meg kezelni a pénzt. A gazdag ember játszik, és nyer, amihez alapvetően szükséges kockáztatni, és bizonytalanságban lenni. Mindezt persze okosan, és ebben az oktatásnak és a tapasztalatnak is nagy szerepe van. 

"A házam egy eszköz."

A gazdag apa viszont azt mondja, a házam a felelősségem. A ház egy drága dolog, de nem mindnek megy felfelé az ára. 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Tanulj keményen, és szerezz egy jó állást."

A gazdag apa viszont azt mondja: "Tanulj keményen, és vegyél egy jó céget." A leggazdagabb emberek nem félnek, és higgadtan kivárja, hogy jöjjön a sok pénz. Eközben a tömegek harcolnak, és beérik kevesebbel, mint amit valójában érnek.

"Sosem leszek gazdag."

A gazdag apa azt mondja: gazdag vagyok, és a gazdag emberek nem csinálnak ilyet. És ehhez akkor is tartják magukat, ha épp egy nagy pénzügyi visszaesésen vannak túl, és nincs vagyonuk. Eközött a nagy különbség: míg utóbbi ideiglenes, addig a szegénység örök.

"Nem érdekel a pénz."

"A pénz hatalom."- mondja a gazdag apa. Arra tanítják az embereknek, hogy vegyen részt jó oktatásban, találjon munkát, és legyen hálás mindazért, amit kap.

A gazdag ember viszont úgy gondolja, hogy a pénz eszköz, amivel jó lehetőségeket lehet megszerezni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?