17 °C Budapest
Ez a legnehezebb munka a világon + videó

Ez a legnehezebb munka a világon + videó

2015. május 3. 13:00

A világ legnehezebb munkájaként hirdetik, mégis milliók végzik naponta, ráadásul ingyen. Vajon mi az?

A világ legnehezebb állását hirdette meg az egyik cég. Egy videóban foglalta össze, hogyan reagáltak a jelentkezők, amikor kiderült, hogy heti 7 nap 24 órájában dolgozniuk kellene fizetés nélkül, pusztán azért, hogy kiszolgálják az ügyfél igényeit.

A pozíció: operatív igazgató

Az elvárások:

  • Olyan munkaerőt keresnek, aki egész nap bírja talpon, jön-megy-szaladgál, jó az állóképessége. Mozgásban kell lennie a nap 24 órájában, a hét mindegyik napján, szünet nélkül.
  • Kiváló tárgyalóképesség: jól kell tudnia bánni az emberekkel, az ügyfelekkel.
  • Ismereteinek a lehető legtöbb területről kell érkeznie, például értsen a pénzügyekhez, jó ha könnyen kezeli az egészségügyi problémákat.
  • Rendkívüli koncentrációs készségre van szüksége, még akkor is, ha éjjel kell dolgoznia. A legjobb, ha feladja az addigi életét, aki a pozícióra pályázik.
  • Emellett nincs idő aludni sem. Viszont cserébe mérhetetlenül boldoggá teszi majd, hogy az ügyfél minden igényét kiszolgálhatja.
  • Fizetés nincs. Semmi.

A jelentkezők szinte őrültnek nevezik az egész ajánlatot, és nem hiszik el, hogy lenne ember, aki valóban bevállalja ezt a munkát. Pedig van, ráadásul több millió ember végzi ezt a munkát naponta,

az anyák.
A Pénzcentrum tisztelettel és szeretettel köszönti az összes anyát a világon Anyák napja alkalmából.

Plusz emellé jöhet a fizetett munka

Emellett a 24 órás munka mellett sok anya megy vissza dolgozni a szülés után. Sokan vállalnának részmunkaidős állást, de az ma Magyarországon még mindig nem könnyű. Egy friss felmérésből kiderült, hogy nagyon kevesen tudnak így elhelyezkedni, mindössze a foglalkoztatottak hozzávetőlegesen 6,7 százaléka tevékenykedik így. Ezzel szemben az uniós átlag ennek majdnem háromszorosa. Leginkább a 30 és 39 közötti nők dolgoznának ekképpen, ami érthető is, ha a családalapítási szokásokat figyelembe vesszük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyébként Magyarországon épp a kismamáknak járó támogatások bővítését tervezik. Az egészségügyi tárca által kezdeményezett módosító javaslat szerint többek között minden szülőnek két évig járna a gyermekgondozási díj, ha az igénylő két éven belül legalább 365 nap jogosultsági idővel rendelkezik, illetve akkor is folyósítanák a gyedet, amikor az apa váltja az anyát otthon. A legalacsonyabb jövedelmű anyák esetében a folyósított összeg is növekedne, míg a második gyermek után részmunkaidős állás vállalása esetén sem csökkenne a támogatás.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?