9 °C Budapest

Bricostore: keseregnek a dolgozók, panaszkodnak a vevők

Pénzcentrum
2012. december 4. 17:17

Ahogy arra számítani lehetett, nem megy fájdalommentesen a Bricostore kivonulása Magyarországról. A december végéig működő áruházlánc dolgozói közül sokan csalódottságuknak adnak hangot, a végkiárusítás miatt

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Pénzcentrum.hu az elmúlt hetekben kiemelten foglalkozott az idei év egyik legfontosabb kiskereskedelmi témájával, a Bricostore barkácsáruház-lánc kivonulásával. A cég a túl éles piaci versennyel és a francia menedzsment döntésével indokolta, hogy év végére bezárja mind a kilenc magyarországi áruházát, ezer dolgozó válik munkanélkülivé. Két hete kezdődött a végkiárusítás, az árengedmények miatt sokan keresik fel a boltokat, a készletek egyre fogynak.

A Bricostore munkavállalói pedig az áruházlánc hivatalos Facebook-oldalán adnak hangot elégedetlenségüknek. Vannak, akik a tömegre, a felgyorsult munkatempóra panaszkodnak. Találkozni olyan hozzászólásokkal is, amelyekben az elvesztett munkahelyek miatt sajnálkoznak dolgozók, vásárlók egyaránt. Előfordul, hogy egy-egy Bricostore-dolgozó a vevőkkel szócsatázik arról, miért van tömeg az áruházakban, miért hiányzik sok termék, vagy hogy miért nem veszik fel a központi telefonokat.

"Ebben az őrületben, utolsó heteinkben, jól esik egy-egy kedves szó, egy őszinte mosoly. Mi, a számunkra szomorú időben is megteszünk mindent, hogy kiszolgáljuk vásárlóinkat" - írja egy bolti dolgozó.

Az oldal olvasóinak többsége arról próbál információhoz jutni, hogy kapható-e valamely termék, vagy hogy mikor mennyien vannak az áruházakban. Sokan nehezményezik a sorban állást vagy a készlethiányt, mások sajnálatukat fejezik ki az üzletbezárások miatt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közben a Bricostore válaszol is a felmerülő kérdésekre, próbálják nyugtatni a kommentelőket: "Nagyon sajnáljuk, ha csalódnotok kell. Ha láttátok a fotókat vagy jártatok nálunk, tudhatjátok, milyen fejvesztett hangulat uralkodik. Igyekszünk az előírásoknak eleget tenni, és az instrukcióknak megfelelően végkiárusítani. Sajnos az idő nem a barátunk, mert a döntés is hirtelen jött, és az ehhez kapcsolódó tennivalókra sem kaptunk túl sok időt. Köszönjük az együttérzést."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?