Bricostore: keseregnek a dolgozók, panaszkodnak a vevők

Pénzcentrum
2012. december 4. 17:17

Ahogy arra számítani lehetett, nem megy fájdalommentesen a Bricostore kivonulása Magyarországról. A december végéig működő áruházlánc dolgozói közül sokan csalódottságuknak adnak hangot, a végkiárusítás miatt

A Pénzcentrum.hu az elmúlt hetekben kiemelten foglalkozott az idei év egyik legfontosabb kiskereskedelmi témájával, a Bricostore barkácsáruház-lánc kivonulásával. A cég a túl éles piaci versennyel és a francia menedzsment döntésével indokolta, hogy év végére bezárja mind a kilenc magyarországi áruházát, ezer dolgozó válik munkanélkülivé. Két hete kezdődött a végkiárusítás, az árengedmények miatt sokan keresik fel a boltokat, a készletek egyre fogynak.

A Bricostore munkavállalói pedig az áruházlánc hivatalos Facebook-oldalán adnak hangot elégedetlenségüknek. Vannak, akik a tömegre, a felgyorsult munkatempóra panaszkodnak. Találkozni olyan hozzászólásokkal is, amelyekben az elvesztett munkahelyek miatt sajnálkoznak dolgozók, vásárlók egyaránt. Előfordul, hogy egy-egy Bricostore-dolgozó a vevőkkel szócsatázik arról, miért van tömeg az áruházakban, miért hiányzik sok termék, vagy hogy miért nem veszik fel a központi telefonokat.

"Ebben az őrületben, utolsó heteinkben, jól esik egy-egy kedves szó, egy őszinte mosoly. Mi, a számunkra szomorú időben is megteszünk mindent, hogy kiszolgáljuk vásárlóinkat" - írja egy bolti dolgozó.

Az oldal olvasóinak többsége arról próbál információhoz jutni, hogy kapható-e valamely termék, vagy hogy mikor mennyien vannak az áruházakban. Sokan nehezményezik a sorban állást vagy a készlethiányt, mások sajnálatukat fejezik ki az üzletbezárások miatt.

Közben a Bricostore válaszol is a felmerülő kérdésekre, próbálják nyugtatni a kommentelőket: "Nagyon sajnáljuk, ha csalódnotok kell. Ha láttátok a fotókat vagy jártatok nálunk, tudhatjátok, milyen fejvesztett hangulat uralkodik. Igyekszünk az előírásoknak eleget tenni, és az instrukcióknak megfelelően végkiárusítani. Sajnos az idő nem a barátunk, mert a döntés is hirtelen jött, és az ehhez kapcsolódó tennivalókra sem kaptunk túl sok időt. Köszönjük az együttérzést."

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?