14 °C Budapest

Jól kereső pályakezdők: hol érdemes karriert építeni?

Pénzcentrum
2008. szeptember 5. 13:00

A BusinessWeek összeállította azon cégek, vállalatok és intézmények listáját, melyek leginkább ajánlottak azoknak a tengerentúli munkavállalóknak, akik sokat szeretnének keresni és szép karriert kívánnak befutni. A felmérés során 119 munkáltatót vizsgáltak, összeállításunkban az első tíz helyezettet mutatjuk be.

Egy év alatt nagy változások történtek a listán, az első tíz helyett közé négy új tag került és a régiek között is változott a sorrend. Az élen a tavalyi bronzérmes Ernst & Young könyvvizsgáló és tanácsadó cég áll, megelőzve a korábbi győztes Deloitte-ot és a PricewaterhouseCoopers-t. A listavezető 3300 fővel bővítette állományát az elmúlt évben és a belépéskori bér 75 %-át célozta meg bónuszként.

A Deloitte 55-60 ezer dollár (9,1-9,9 millió forint) közötti éves bért tud kínálni a munkavállalóknak, de a kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkalmazottak közel az alapbérüknek megfelelő jutalomban részesülhetnek. A harmadik helyen végzett PricewaterhouseCoopers ahol csökkent ugyan a munkavállalók létszáma 2007-ben, a statisztikák szerint az alkalmazottak fele három évig biztosan a cég kötelékeiben marad.

Negyedik lett a Goldman Sachs befektetési bank, amely kilenc helyet lépett előre, az alkalmazottak 60 %-a férfi, 40 %-a nő, a vezetők hatoda pedig még nem töltötte be a harmincadik életévét. Az ötödik helyen egy újabb könyvvizsgáló cég a KPMG zárt, ahol 14,4 %-kal több embert vettek fel, mint egy évvel korábban.

A legnagyobb előrelépést a Marriott International egészségügyi cég érte el, akik a 45. helyről jöttek fel a hatodik pozícióba. Őket követi a mindenki által ismert Google internetes cég, ahol 50 órás a munkahét, de a juttatások és a körülmények is ennek megfelelőek. Nyolcadik lett a Lockheed Martin gyáripari vállalat, ahol nem meglepő, hogy a dolgozók több mint kétharmada férfi.

Kilencedik lett az IBM, tízedik pedig a JPMorgan. Előbbinél a dolgozók csupán tíz százaléka hagyja ott a céget az első három évben, utóbbinál az átlagostól magasabb nyugdíjalapot képeznek a munkavállalóknak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem