13 °C Budapest

Nehéz helyzetben a friss diplomások: csak a nyelvtudás és a gyakorlat segíthet

Pénzcentrum
2007. június 5. 11:00

A megszorító csomag kis- és középvállalkozásokra gyakorolt hatásai miatt várhatóan komolyabb nehézségekkel kell megküzdeniük az egyetemekről és főiskolásokról idén kikerülő diákoknak, akik többsége szeptemberben szeretne munkába állni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc szerint a szigorítások miatt a munkahelyek száma csak mérsékelten bővül, és a már meglévő helyeken pedig a nyomott bérek mellett érdemes egy gyakorlattal rendelkező munkavállalót alkalmazni, a friss diplomás betanítása helyett.

A szakemberek szerint a multinacionális vállalatok a friss munkaerő-kínálat egyre kisebb részét képesek csak felszívni, a kis- és középvállalkozások pedig nem bővülnek.

Az idén is jó pontot szerezhet a munkakereső azzal, ha a Corvinuson, az ELTE jogi karán vagy valamelyik természettudományi karon végez, de jó ajánlónak számít a Pécsi Egyetem, a PSZF, a Műszaki Egyetem vagy az IBS is.

Az oktatási intézmény mellett azonban fontos szerepet játszik a használható nyelvtudás, illetve a külföldön, vagy az itthon eltöltött gyakorlat is. A DBM Magyarország ügyvezető igazgatója, Juhos Andrea szerint a legjobb, ha valaki már másod-harmadéves korában elkezd dolgozni, de a munkavállalók szinte bármilyen munkahelyi tapasztalatot értékelnek, akár a gyorséttermes kiszolgálást is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nyelvtudás terén az angol beható ismerete mellett, amely szinte követelmény, egyre nagyobb szerep jut az egzotikus ázsiai nyelveknek, a kínai nyelvtudás komoly versenyelőnyt jelenthet a piacon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.26 09:15
A Kormány 2021 októberében benyújtotta a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 20...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?