Tandíjhitel - szeptembertől mindenkinek

Pénzcentrum
2006. július 6. 11:00

Népszerűbbé válhat a felsőoktatásban tanulók által igényelhető diákhitel, a fejlesztési részhozzájárulásként aposztrofált tandíj ugyanis vélhetően fokozottabb keresletet támaszt a hitelkonstrukció iránt.

Népszerűbbé válhat a felsőoktatásban tanulók által igényelhető diákhitel, a fejlesztési részhozzájárulásként aposztrofált tandíj ugyanis vélhetően fokozottabb keresletet támaszt a hitelkonstrukció iránt - írja a Világgazdaság

Az egyetemisták hozzájárulása a költségekhez világszerte napirendre került, ám a mérték országonként eltérő. Az USA-ban az egyetemet elhagyó friss diplomások átlagos tartozása például az elmúlt tíz évben 58 százalékos növekedést mutat. Angliában, ahol a második legjobban eladósodott egyetemi végzős réteg van, a hallgatók négyötöde halmozott fel átlagosan 7900 és 14400 dollár közötti hitelösszeget.

Magyarországon a nem egészen öt éve indult hitelkonstrukció keresettségét elősegíthetik a szeptembertől érvényes változások is, amelyek előnyeit egyébként a Diákhitel Központtal korábban szerződött ügyfelek is élvezhetik. Nem zárják ki a hitelfelvételből például a doktoranduszokat, a szakirányú továbbképzésben részt vevőket, illetve - bizonyos feltételekkel - a külföldön diplomát szerezni szándékozó magyar állampolgárokat és egyes, hazánkban tanuló külföldi diákokat sem.

A költségtérítéses hallgatók szeptembertől akár havi 40 ezer forinthoz is juthatnak az eddigi 30 ezer forint helyett, ha vállalják, hogy jövedelmük 8 százalékát fordítják majd törlesztésre. Emelkedik az igénylési korhatár is: ősztől az eddigi 35 helyett már 40 éves korig lehet igényelni a diákhitelt, azonban a 40. életév után a törlesztést mindenképp meg kell kezdeni.
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem